Sal. Nis 23rd, 2024

2010 Dünya Kupası’nda finalin adı İspanya – Hollanda oldu. Dün Uruguay’ı 3 – 2 ile geçen Hollanda’dan sonra bu akşam da Almanya’yı 1 – 0’la geçen İspanya finale adını yazdıran taraf oldu.

Yarı final maçında Almanya’yı tıpkı EURO 2008 finalinde olduğu gibi tek golle deviren İspanyollar, tarihinde ilk kez finalde mücadele etme hakkı kazandı.

2010 Dünya Kupası yarı final maçında İspanya, Almanya’yı Barcelona’da forma giyen Puyol’un 73. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek finalde Hollanda’nın rakibini oldu. İspanyollar tarihlerinde ilk kez finale yükselirken, Almanya ise tıpki 4 sene öncesindeki turnuvadaki gibi yarı finalde veda etti.

11 Temmuz Pazar günü İspanya ile Hollanda dünyanın en büyüğü olmak için karşıya karşıya gelecekler. Yarı finalde kaybeden Uruguay ile Almanya ise cumartesi günü üçüncülük maçında kozlarını paylaşacak.

VUVUZELASI İLE SAHAYA GİRDİ

İspanya ile Almanya arasında oynanan yarı final maçı ilginç bir olayla başladı. Mücadelenin henüz 4. dakikasında güvenlik görevlilerini atlatan bir seyirci vuvuzela ile sahaya girdi. Elinde vuvuzela ile sahaya dalan taraftar oyuncuların şaşkın bakışları arasında güvenlik görevlileri tarafından kısa sürede etkisiz hale getirilerek saha dışına alındı.

Son Avrupa şampiyonuİspanya maça kendinden emin başladı. İspanyollar henüz 6. dakikada turnuvada 5 golü bulunan David Villa ile net bir fırsatı harcarken, 13. dakikada ise çalışmış korner organizasyonunda Puyol müsait durumda yaptığı kafa vuruşuyla topu auta attı.

İngiltere ve Arjantin gibi futbol devlerine 4’er gol atan Almanlar rakibinin etkili orta sahası nedeniyle oyunu sahasında kabul etti ve ileride pres yapmayı tercih etmedi. 32. dakikada cezalı Müller’in yerine forma şansı bulan Trochowski’nin sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta Casillas köşeye giden topu kornere çeldi.

MESUT PENALTI BEKLEDİ

İlk yarının son anlarında ise oldukça tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Almanya atağında ceza sahasına giren Mesut Özil, Ramos ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve penaltı bekledi, karşılaşmanın hakemi Victor Kassai oyunu devam ettirdi. İlk devre bu tartışmalı pozisyon eşliğinde golsüz sona erdi.

İSPANYA BUNALTTI

İspanya maçın ikinci yarısına çok iyi başladı. İspanyollar etkili orta sahasının verkaçları, Ramos’un bindirmeleriyle Almanları sahasına hapsetti. Xabi Alonso, Pedro ve David Villa’nın uzaktan şutları tehlikeye neden oldu. Iniesta’nın 58. dakikada ortaya çevirdiği topa dokunan olmadı. Rene Adler’in turnuva öncesi sürpriz sakatlığı nedeniyle kaleyi devralan Manuel Neuer ise kalesinde devleşti.

69. dakikada belkide Almanlar kendileri adına maçın en net pozisyonunu yakaladılar. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Podolski’nin ortasında Klose’yi geçen topa boş durumda Kroos gelişine vurdu, Casillas gole izin vermedi.

73. dakikada İspanya öne geçti. Sol köşeden Xavi’nin ceza sahasına ortaladığı kornerde kaleci Manuel Neuer önündeki İspanyol oyuncuyu iterken bir anlık konsantrasyon kaybında penaltı noktası önünde iyi yükselen Puyol’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0 – 1.

Kalan dakikalarda İspanya rakibine fırsat tanımayınca maçı 1-0 kazandı ve tarihinde ilk kez finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Stat: Durban Stadium

Hakemler: Viktor Kassai (Macaristan), Gabor Eros (Macaristan), Tibor Vamos (Macaristan)

Almanya: Neuer, Friedrich, Boateng (Dk. 52 Jansen), Khedira (Dk. 81 Gomez), Schweinsteiger, Trochowski (Dk. 62 Kroos), Lahm, Mertesacker, Mesut Özil, Podolski, Klose

İspanya: Casillas, Pique, Puyol, İniesta, Xavi, Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 90+3 Marchena), Ramos, Busquets, Pedro (Dk. 86 David Silva), David Villa (Dk. 81 Torres)

Gol: Dk. 73 Puyol (İspanya)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen