Çar. Nis 24th, 2024

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde görev yaparken bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit düşen uzman çavuş 25 yaşındaki Turgay Yılmaz’ın memleketi Nevşehir’in Avanos ilçesi Mahmutlar Beldesi’ndeki babaocağına ateş düştü.

Oğullarının şehit olduğunu bugün öğleden sonra jandarmadan öğrenen çiftçi baba Abdulkadir Yılmaz, “Söyleyeceğim birşey yok. Vatan sağolsun” dedi. Anne Gülsüm Yılmaz ve yakınları ise sinir krizi geçirdi. Şehidin evine Türk bayrağı çekilirken, sağlık görevlileri ve kadın subaylar, acı haberi alınca fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz’a müdahale etti. Şehidin komşularından Erdoğan Çelik, “Türkiye çok güçlü bir ülke, neden bu terörü bitiremiyorlar? Güçlü bir ordumuz var. Bu terör ne pahasına olursa olsun bitsin” diye tepki gösterdi.

Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras da beldeye gelerek, şehidin babası Abdülkadir Yılmaz ve yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit uzman çavuşun cenazesi, yarın öğle namazının ardından toprağa verilecek.

ANNESİNE ‘HAKKINI HELAL ET’ DEDİ ŞEHİT OLDU

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin dün akşam annesi Gülsen Keklikçi’yi arayarak, “Anne, operasyona gidiyorum. Hakkını helal et” dediği ortaya çıktı.

2 yıllık uzman çavuş olan ve Kayseri Komando Taburu’nda görevliyken geçici görevle Hakkari’de bulunduğu sırada teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Mesut Keklikçi’nin Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ne bağlı Kozdere Köyü’ndeki evine ateş düştü.

Babasını 2 yıl önce kaybeden, 3’ü erkek, 3’ü kız 6 kardeşten 5’incisi ve bekar olan Mesut Keklikçi’nin şehit olduğu haberini İslahiye 106. Topçu Alayı’nda görevli Yarbay Haydar Erdoğan’ın başkanlığındaki askeri heyet ailesine bildirdi. Acı haber üzerine anne Gülsen ve amca İbrahim Keklikçi ile diğer yakınları fenalık geçirdi

Bayılan, teselli edilmeye çalışılan anne Gülsen Keklikçi, “Yavrum dün akşam beni aradı. ‘Anne ben operasyona gideceğim, hakkını helal et’ dedi. Şimdi de kara haberini aldım” diye gözyaşı döktü. Ailenin en küçük çocuğu olan nişanlı Nazlı Keklikçi ise, “Ben sana ‘Sen gelmeden evlenmeyeceğim’ diye söz vermiştin. Düğünüme gelmeyecek misin ağabey?” diye ağıt yaktı.

Şehidin evine ziyarette bulunan İslahiye Kaymakamı Resul Kır ve askeri yetkililer başsağlığı diledi. Şehidin babaevi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı

BİR AYA KADAR GELECEĞİM DEMİŞTİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın (22), Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki baba ocağında acı yaşanıyor.

Acı haberi şehit Uzman Onbaşı’nın ailesine Kaymakam Nazmi Günlü, Turgutlu Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ziya Çamur ve Turgutlu Belediye Başkanı Ak Parti’li Serhat Orhan sağlık ekibiyle birlikte verdi.
Oğlunun şehit olduğu haberini alınca yıkılan baba Selahattin Yılmaz, evden çıkarak, “Oğlumu geri getirin. Böyle iş olmaz olsun. Oğlumun şehit haberini getirdiniz” diye feryat etti. Fenalaşan şehit annesi Hatice Yılmaz’a ise 112 Acil servis ekipleri ilk müdaheleyi yaparak, sakinleştirdi. Şehit Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın yakınları ve komşumlarının akınına uğrayan evinin etrafı Turgutlu Belediyesi tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Samet Yılmaz’ın evinin önünde olası bir acil durum için üç 112 Acil Servis ambulansı hazır olarak bekletildi.

Şehit olan bir yıllık Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın kısa bir süre önce izne geldiği, bir hafta önce yeniden görev yerine döndüğü ve son olarak ağabeyiyle telefonda görüşerek, “Bir aya kadar yeniden geleceğim, seni gezdireceğim” dediği belirtildi.

ÜÇ AYHAN DAHA YETİŞİYOR

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say’ın (23) Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

Dörtyol Kaymakamlığına vekalet eden Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Hakkı Çetin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Çömez ve Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, sağlık ekibi eşliğinde, Ocaklı Mahallesi Türkoğlu Sokak’taki Say ailesinin evini ziyaret ederek oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Haberin verilmesi sırasında Baba Hasan Say (55), “3 erkek daha yetişiyor, onlar da şehit olabilir” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Bu sırada, bir aile ziyareti için İskenderun’a giden Anne Ayşe Say ise komşularının haber vermesi üzerine eve geldi.

Anne Ayşe Say (60), oğlunu evlendirme hazırlığı içinde olduklarını belirterek, “Bir hafta önce söz kestik, bir ay sonra nişan yapacaktık. Vatan sağ olsun” diye konuştu.

Beş kardeşi olduğu öğrenilen şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Şehit Ayhan Say’ın cenazesinin yarın Dörtyol Ocaklı Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi

GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA 8 GÜN VARDI

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Piyade Üsteğmen Çetin Aylar olduğu bildirildi. Şehidin Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesi ve yakınları, acı haberi alınca üzüntüye boğuldu.

Çukurca’daki saldırıda şehit düşen askerler arasında yer alan Tokatlı Üsteğmen Çetin Aylar’ın acı haberi Tokat’ın Turhal İlçesi’nde yaşayan yakınları ile Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Servisi’nde hemşire olan eşi Bilge Aylar’a aynı saatlerde iletildi. Eşi ve 4 yaşındaki Hasan Arda adındaki oğlu Edirne’de yaşayan şehit üsteğmenin bölgedeki görev süresinin tamamlanmasına 8 gün kaldığı ve başka bir yere tayininin çıktığı öğrenildi.

Turhal’da yaşayan babası İbrahim Aylar ile annesi Yeter Aylar’ın ise bir hafta önce hem gelinleri ve torunlarını görmek ve Hakkari’den dönecek oğullarını karşılamak üzere Edirne’ye gittikleri öğrenildi.

Acı haberi duyanlar şehidin Turhal İlçesi’ndeki baba evine akın ederken yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin dayısı Murtaza Alnaç, taziyeleri kabul ederken çok büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, teröre lanet okudu. 3 çocuklu Aylar ailesinin en büyük çocuğu olan şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın 2 kız kardeşi var.

FACEBOOK’TA AİLE FOTOĞRAFLARI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sayfası bulunan Şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın sitedeki Atatürk ile ilgili sayfalara hayran olduğu dikkati çekerken, yakın zamanda ‘Şerefsiz PKK’nın 98 bin hayranı varken acaba Türk Askerin’nin kaç hayranı var’ grubuna da katıldığı ortaya çıktı. Ayrıca şehitler için açılan gruplara da dahil olduğu görülen şehit Üsteğmen Çetin Aylar’ın Facebook’daki sayfasına kendi hakkında ‘1980 yılında doğdum. Mehmet Akif İlkokulu, Turhal Anadolu Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi’nde sonrada Harp Okulu’nda öğrenim gördüm. Edirne’de 4 yıl görev yaptım. Şimdi Hakkari Şemdinli’deyim. Evliyim ve bir oğlum var. Daha doğrusu koç’ diye yazdığı görüldü.

Sayfasına yaklaşık 7 ay önce eşi Bilge ile oğlu Hasan Arda’nın fotoğraflarını koyan şehit Üsteğmen Çetin Aylar’a, sayfadaki arkadaşlarının ve daha önce birlikte görev yaptığı eski bir askeri olduğu anlaşılan Ömer Önkardeş’in “Komutanım Allah sizi sevenlerinizden uzak koymasın sizi seven askeriniz Ömer Onkardaş Şanlıurfa. Saygılarımla ellerinizden öperim” yazdığı görüldü.

Şehidin cenazesinin yarın Turhal’ın Çaylı Kasabası’nda düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi

VAN’DA ASKERİ ARACA DÜZENLENEN SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN SERDAR YEŞİLYURT’UN İNSAN YIKAN DRAMI

Van’da operasyona giden askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırıda jandarma komando çavuş Serdar Yeşilyurt şehit oldu.

Hakkari il sınırında bulunan Van’ın Gürpınar İlçesi’ne yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Akdoğu Köyü kırsalında operasyon için hareket halinde bulunan askerlere PKK’lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Açılan ilk atışta komando çavuş Serdar Yeşilyurt (Adana – Kozan) şehit oldu. Saldırıya anında karşılık verilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de helikopterler desteğinde bölgede operasyon başlatıldı.

Kozan Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı Bülent Siper ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal, beraberindeki sağlık ekipleri ile Yeşilyurt’un Bucak köyündeki ailesinin evine gitti.

KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ

Baba Ümmet Yeşilyurt ile görüşen Siper, daha sonra oğlunun şehit olduğu haberini sağlık görevlileri nezaretinde söyledi. Uyuduğu sırada evlerine gelen heyetten acı haberi alan şehit babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, haberi veren komutana, “Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip, kara haberi verince korktuğum başıma geldi” dedi.

Baba Yeşilyurt, oğlu ile iki gün önce telefonla görüştüğünü, oğlunun kendisine bir arkadaşının mayına basarak şehit olduğunu anlattığını ifade ederek, “Kendisi üzgündü, sanki başına geleceği de biliyor gibiydi. Bana daha önce yaşadıkları bir olayı anlatıp, ‘Bir arkadaşım mayın patlaması sonucu kucağımda şehit oldu, moralim çok bozuktu. Şu anda iyiyim. Ne olacağını bilmiyorum, başımıza herhangi bir şey gelirse hakkınızı helal edin’ dedi. Karşılıklı helalleştik” dedi.

17 Kasım’da tezkere almasını beklediği oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt da “Vatan sağ olsun. Nutkum tutuldu, bir şey diyemiyorum” diyebildi.

Askere köydeki öğretmenlerin verdiği yol parasıyla gitmiş

Bu arada, 6 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan Serdar Yeşilyurt’un askere gitmeden önce ailesine yük olmamak ve para biriktirmek için Sivas’ta bir lokantada çalıştığı, askere de köydeki öğretmenlerin verdiği yol parası ile gittiği öğrenildi.

Kasım ayında terhis olacağı bildirilen Yeşilyurt’un, 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığındaki eğitimi sırasında takdirname ile ödüllendirildiği kaydedildi.

Yeşilyurt’un cenazesinin yarın Bucak köyünde kılınacak cenaze namazı sonrası Acarmantaş köyü mezarlığına defnedileceği bildirildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen