Çar. Nis 24th, 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’de referanduma sunulacak anayasa değişikliğine hayır diyeceklerini açıkladı.

CHP Genel Merkezi’nde teşkilat ve beledi başkanlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, ”12 Eylül’de oyumuz hayır olacak. Vatandaşlarımızı da bizimle birlikte hayır demeye davet ediyorum.” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin kendilerinin iptal başvurusunu reddederek paketin referanduma sunulmasını sağlaması hakkında Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağını savunarak, yargının iktidarın kontrolüne gireceğini iddia etti. Güçler ayrılığının zedeleneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu nedenle değişiklik paketine karşı olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, ”Vatandaşlarımız da bizimle birlikte 12 Eylül’de hayır demelidir.” diye konuştu.

12 Eylül’deki referandumda hayır diyeceklerini ve anayasa paketinin yasalaşmaması için uğraş vereceklerini yineleyen Kılıçdaroğlu, ancak yeni bir anayasa sözü de verdi. Kılıçdaroğlu, ”Yeni bir anayasa yapmanın sözünü ve teminatını veriyoruz. Gerçek bir anayasa değişikliği yapacağız. Bunun teminatını veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu seçmene, ‘hayırda hayır vardır’ diye seslendi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen