Cts. Nis 20th, 2024

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dört polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak 40 kişi gözaltına alındı.

İlçede iki gündür taşkınlık yapan gruplara karşı polisin tüm uyarıları ve soğukkanlı yaklaşımı kar etmedi. Büyük kısmı çocuk ve gençlerden oluşan grupların çevreye zarar vermesi üzerine polis zor kullandı. Biber gazı ile etkisiz hale getirilen 40 kişi gözaltına alındı. Valilik, kaymakamlık ve sivil toplum örgütlerinin gerginliği azaltmaya yönelik açıklamalarının ardından ilçede tansiyon bir nebze düştü. Küçük gruplar halinde sokaklarda gösteri yapanları da polis gaz bombası kullanarak dağıttı.

Emniyet yetkilileri iki gündür devam eden olaylarda 40 kişinin göz altına alındığını bildirdi. İlçede küçük çaplı gösteriler devam ediyor. Yeşil Mahallesi’ne giriş çıkışlar kontrollü yapılıyor. İlçeye Adana, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Kayseri ve Hatay’dan ekipler geldi. 1200’den fazla polisin takviye olarak geldiği ilçede tırmanan gerginliğin yatışması için ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ‘sağduyu’ çağrısı yapıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen