Çar. Nis 24th, 2024

Dünya Kupası çeyrek final maçında Brezilya’yı 2-1 yenen Hollanda, yarı finale yükselen ilk takım oldu.

2010 Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ilk takım Hollanda oldu. Turnuvanın en büyük favorilerinden Brezilya önünde ilk yarıyı geride kapatan Hollanda, ikinci devredeki etkili oyunuyla maçı çevirmesini bildi ve 1998’in rövanşını da almış oldu.
2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda, Brezilya’yı 2-1 mağlup etti. Hollanda’nın rakibi bu akşam oynanacak Gana-Uruguay maçının ardından belli olacak. Hollanda bu galibiyetle yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı.

İLK YARIDA BREZİLYA RÜZGARI ESTİ

Maça iyi başlayan Brezilya 8. dakikada savunmanın arkasına sol çapraza atılan pasla ceza sahasına giren Alves’in uzak direğe çıkardığı pası Robinho ağlara gönderdi ancak Alves için gecikmeli bir ofsayt bayrağı kalktı.

Brezilya beklediği golü iki dakika sonra buldu. 10. dakikada Melo’nun savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta Robinho ceza yayı içinden vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 1 – 0.

İlk yarıda Hollanda oldukça etkisiz bir oyun ortaya koydu ve oyuncular yorgun gözüktü. Brezilya rakibinin bu kötü durumunda faydalanamadı ve farkı ikiye çıkaracak golü bulamadı. İlk yarıda Juan yüzde yüzlük bir fırsattan yararlanamazken, Kaka’nın enfes şutunda kaleci Skatelenburg başarılıydı.

İKİNCİ YARIDA FARKLI BİR HOLLANDA

Karşılaşmanın ikinci yarısında Hollanda rakip kalede gözüktü etkili oldu ve iki gol birden buldu. 53. dakikada sağ kanattan Sneijder’in ceza sahasına yaptığı ortada Melo ve kaleci Cesar birbirinin dengesini bozdu. Melo’nun kafasına çarpan top ağlara gitti: 1 – 1.

Eşitlik sayısından sonra Hollanda bambaşka bir kimliğe büründü. İlk yarıdaki silik görüntüsünü üstünden atan Hollanda, etkili presiyle Brezilya’yı şaşkına çevirdi. 68. dakikada sağ köşeden Robben’in ceza sahasına ortaladığı kornerde ön direkte Kuyt’ın aşırttığı topu Sneijder kafayla ağlara gönderdi. Interli oyuncu turnuvadaki üçüncü golünü bu maçta ise Hollanda’nın ikinci golünü kaydetti: 2 – 1.

MELO DAMGASI

Brezilya yenik duruma düşükten sonra sinirlenmeye başladı. Oyunda tansiyon oldukça yükselirken bu gerginlik sonucu Brezilya 10 kişi kaldı. Robben’e yaptığı faul sonrası yerde kalan rakibinin bacağına basan Melo, kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçta bir asist bir de kendi kalesine gol atan Juventuslu yıldız maça damgasını vurmuş oldu.

Kalan dakikalarda iyi kapanan Hollanda karşılaşmayı 2-1 kazanarak 12 yıl önce Dünya Kupası yarı finalinde elendiği Brezilya’dan rövanşı almış oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen