Cts. Nis 20th, 2024

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı,ülkedeki göç dalgasının feci boyutlara ulaşabileceğini öne sürdü

Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, Yukarı Karabağ sorunu çözülmezse Ermenistan nüfusunda göç hareketinin devam edeceği uyarısında bulundu.

Başkent Erivan’da yapılan Ermeni Ulusal Harekatı’nın 16. toplantısında konuşan Petrosyan, Karabağ sorununun çözülmesi gerektiğine işaret ederek, ‘Yukarı Karabağ ve Ermeni-Türk sorunu çözülmeden Ermenistan’ın güvenlik, ekonomik ve demokratik kalkınması ile ilgili soru işaretleri devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Eski lider Robert Koçaryan’ın ‘Ermenistan 100 yıl daha ablukada yaşayabilir’ yönündeki sözlerini eleştiren Petrosyan, ‘Göç dalgası feci boyutlara ulaşabilir. Ermenistan 100 yıl daha abluka şartlarında kalırsa bu durumda memlekette Ermeni vatandaşı kalmayacaktır. Karabağ’la ilgili durumun aynen böyle kalmasını savunanlar göç dalgasını nasıl durduracağını bilemiyor.” dedi.

SAVAŞ TEHLİKESİ VAR

Ermenistan ilk Cumhurbaşkanı, “Karabağ’da savaşın çıkması ihtimaller dahilindedir” sözünü kullandı. Petrosyan, “Hem Ermenistan hem de Azerbaycan makamları bunun farkında. Son diplomatik çabalarla sorunu çözmeye çalışıyorlar. Savaş tehlikesi halen var, halkı kandırmamak lazım” dedi.
Petrosyan, Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden Ermeni-Türk ilişkilerinde herhangi bir gelişme beklemenin doğru olmayacağıının da altını çizdi. Petrosyan,”Dolayısıyla bunun için öncelikle Ermeni makamlar, Yukarı Kabarağ sorununu çözmek zorunda.” dedi.

By