Sal. Nis 23rd, 2024

kefken-300x2251Arkadaşlarla toplanıp şu güzelim havalarda yüzmenin keyfine sonuna kadar vardığımız bir yere, Cebeci Sahiline gittik. Sakarya’dan toplanıp atladık arabaya ve düştük yola. Açıkçası yol pek iyi değildi hatta bi yer vardı ki nerdeyse arabayı istop ettirecektik, tabi profesyonel sürücü olan arkadaşımız  buna izin vermedi.

Devam edelim;

Kefken Sahili

Adapazarı’ndan başlayan ve yaklaşık 1 buçuk saat sonra sahilde son bulan yolculuğumuzla Kocaeli sahillerine ulaşmış bulunduk. İlk olarak ulaştığımız yer Kefken‘di. Yüzmeye gelirken ilk aklımızdaki yer burasıydı fakat sahili baktığımızda çok dolu ve daha çok ailelerin olduğunu gördüğümüzden dolayı Kefken Plajı‘nda yüzmekten vazgeçtik. Plaja uzaktan bakan biri olarak yorum yapmam gerekirse; Kefken Plajı,fazla uzun olmayan, arkaya doğru 4-5 sıra ve artan bir şekilde devam eden, daha çok ailelerin olduğu, erkenden gelinirse güzel yerler kapılabilecek bir yer.

Kefken’de yüzmeyeceğimize kadar verdikten sonra yolumuzu buradan fazla uzak olmayan Cebeci Sahili‘ne çevirdik. Bu iki yer arasında kamp yapılabilecek bir yer daha vardı. Geçerken gözümüz takıldı çünkü sahile çadır kurmaya gelmiştik ve bundan önceki Ağva faciası bize kötü bir tecrübe olmuştu. Bu yüzden çadır kurabileceğimiz yerleri gözden geçiriyorduk.

Devam;

Cebeci Sahili

5-10 dakikaya Cebeci Plajı‘na vardık. Arabamızı park ederken park ücreti istediler fakat Sakarya plakasını görünce kıyak geçtiler J Hemşerilerin birbirine kıyak geçmesi çok güzel bir şeyJ  Cebeci Plajı, tamam aradığımız yerdi. Sahili çok uzun olduğu için belli başlı yerler dışında fazla bir yoğunluk görünmüyordu ve çok sayıda can kurtaran vardı.( Devamı bi sonra ki paragrafta)

Cebeci’de Çadır Kurmak

Yüzeceğimiz yer artık belliydi fakat birde kalacak yer lazımdı. Çadırımızla beraber gelmiştik fakat çadır kurmak için yer bulamayabilirdik. Esnafa sorunca öğrendik ki hemen sahilin yanında çadır kurabileceğimiz bir alan varmış. Oraya gittik ve kısa bir pazarlıktan sonra 15 TL’ye çadırımızı kurduk. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için bi açıklama yapayım; bu fiyat kişi başı değil kurduğunuz çadırın ücreti. Biz 6 kişiydik ve resmen bedavaya geldi. Eğer kendi çadırınızla gelmediyseniz, mekanda hazır çadırlar var ve 4-5 kişinin kalabileceği çadırlar 35 TL.Pazarlıkla bu fiyat biraz daha düşebilir diye düşünüyorum.

Cebeci Plajı‘ndan biraz daha fazla bahsetmek gerekirse; sahili gerçekten çok uzun ve geniş. Sahilinin başından sonuna kadar yürümeniz yarım saatten fazla sürenizi alabilir. Ayrıca denizi de çok güzeldi tam sevdiğim gibi. Bi yere kadar hiç derinleşmiyor fakat bi yerden sonra derinleşmeye başlıyor. Can kurtaranlar, sürekli tatbikat yapıyor ve nerdeyse 2 adamda bir can kurtaranlar var. Bundan dolayı Kocaeli Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Son olarak plaj için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Kefken ve Cebeci ‘ye Ulaşım

Biz özel araçla gittiğimizden otobüsle nasıl gidileceğini tecrübe edemedim fakat etrafta çok fazla Kerpe-Cebeci yazan minibüs vardı. Bunların detayını araştırabilirseniz belki elle tutulur bir sonuca varabilirsiniz. Birde gördüğüm kadarıyla Kocaeli ve Sakarya’dan birçok  firma buralara servis kaldırıyor.Haberiniz olsun.

Benden bu kadar.

Son Söz: En kısa zamanda tekrar Cebeci’ye gideceğim…  (Not : tecrubem.net ‘den  Alıntıdır)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen