Cum. Nis 19th, 2024

Türkiye kavgası: ‘Seni şişe geçireceğim’
Davutoğlu ile görüşen İsrailli Bakan Ben-Eliezer, Savunma Bakanı Barak’ın bilmesine rağmen görüşmeye karşı çıktığı haberleri için Barak’ın danışmanına “Seni şişe geçireceğim” dedi.
Güncelleme:05 Temmuz 2010 11:35
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer’in geçen hafta Brüksel’de yaptığı gizli görüşme İsrail kabinesinde sert bir atışmaya neden oldu.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, dün yapılan haftalık kabine toplantısı öncesinde, Ben-Eliezer, Savunma Bakanı Ehud Barak’ı medyaya yanlış bilgi sızdırmakla suçladı.

Ben-Eliezer, Davutoğlu’yla görüşmeden önce Barak’la bu konuyu telefonda konuştuklarını ve Savunma Bakanı’nın kendisinden Davutoğlu’na selamlarını iletmesini istediğini söyledi. Ancak, basında yer alan haberlerde, Barak’ın bu görüşmeye karşı çıktığının iddia edildiğini hatırlatan Ben-Eliezer, bundan Barak’ın yardımcılarını sorumlu tuttu.

Ben-Eliezer, dünkü kabine toplantısı öncesinde Barak’ın yardımcılarını kastederek, “Basına neden böyle bir bilgi sızdırdıklarını anlamıyorum. Sanki, Davutoğlu’yla görüşmeme Barak karşıymış gibi gösterdiler. Kendisi de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ı arayarak görüşmeye karşı çıktığını söyledi” diye serzenişte bulundu.

Olayın basına bu şekilde yansıtılmasından Savunma Bakanı’nın medya danışmanı Barak Seri’nin sorumlu olduğunu söyleyen Ben-Eliezer, Seri’ye, “Bunu asla unutmayacağım. Kiminle uğraştığını bilmiyorsun. Seni şişe geçireceğim” diye çıkıştı. Seri ise Ben-Eliezer’e, kendisine karşı “sesini yükseltmemesini” söyledi.

Komisyona daha geniş yetki

İsrail kabinesi, Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlenen kanlı baskını soruşturmak üzere oluşturulan komisyona daha geniş yetki verdi. Kabinenin bu kararı sayesinde, eski Yüksek Mahkeme yargıçlarından Yaakov Turkel’in başkanlığını yaptığı beş kişilik komisyon, tanıkları yeminle ifade vermeye zorlayabilecek. Herhangi bir yanlış ifade için “yalancı şahitlik” suçlamasına maruz bırakılacakları kaydedildi. Bununla birlikte komisyon, İsrailli siyasi liderlerin gemi baskınıyla ilgili aldıkları kararı sorgulamayacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen