Çar. Nis 24th, 2024

Bu yıl 47.’si düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne rekor başvuru oldu. Festivale 47 film başvurdu, bunlardan 33’ü yönetmenlerinin ilk filmi olma özelliği taşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın organize edeceği 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başvuruları sona erdi. Geçen yıl ulusal uzun metraj yarışma kategorisinde 43 filmin başvuruda bulunduğu festivale, bu yıl rekor sayıda 47 film başvurdu. 33 film ise yönetmenlerinin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Bu sayı geçen yıl 23’tü.

Altın Portakal’da belgesel ve kısa film kategorilerine de yoğun ilgi oldu. Bu sene belgesel kategorisine 107, kısa film kategorisine 222 yarışmacı başvuruda bulundu. 9-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Sinan Çetin, Orhan Oğuz gibi yönetmenlerin yanı sıra bu yıl ilk filmlerini çeken Volga Sorgu, Savaş Baykal, Belma Baş gibi isimler büyük ödül için ter dökecek.

Altın Portakal için başvuranlar arasında Semih Kaplanoğlu’nun Bal, İlksen Başarır’ın ikinci filmi Atlıkarınca, Volga Sorgu’nun ilk filmi Kaledeki Yalnızlık, Aydın Bağardı‘nın Biraz Tuz Biraz Biber, Derviş Zaim‘in Gölgeler ve Suretler, Orhan Oğuz’un Hayda Bre, Sinan Çetin‘in Kağıt, Ahmet Boyacıoğlu’nun Siyah Beyaz adlı filmleri yer alıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen