Çar. Nis 24th, 2024

Ordu’nun Akkuş İlçesi’nde devriye gezen askeri araca ateş açan DHKP/C örgütüne üye olduğu sanılan teröristler Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin’i (36) şehit etti, 2 askeri yaraladı.

Hain saldırı dün saat 12.00 sıralarında Ordu’nun Akkuş İlçesi Salman Beldesi’nde meydana geldi. Beldede devriye gezen jandarma trafik ekiplerine bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Yapılan saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin, Akkuş Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit düştü. Jandarma Astsubay Özgür Kaya’nın tedavisine de bu hastanede devam edilirken Jandarma Uzman Çavuş Tuğrul Çelik hava ambulansı ile Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. DHKP/C üyesi oldukları sanılan teröristlerin 52 M 5117 plakalı beyaz transit minibüsle kaçtıkları tespit edildi.
Hacı Emin Pişkin’in şehit edildiği haberi, Adana’daki ailesini yasa boğdu. Babası vefat eden, şehidin ağabeyi Zeki Pişkin, “Bizi yanına çağırmıştı. Gitme hazırlığı yaparken, şehit haberi geldi” dedi. Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi Şaklat Köyü’deki mermer ocağını önceki gece basan bir grup PKK’lı terörist, özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra 1 aracı tamamen 2 aracı da kısmen ateşe vererek kaçtı.
Halı tezgâhlarını yaktılar
Lice İlçesi Çeper Köyü’nde de önceki gece 23.00 sıralarında bir grup terörist Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren atölyedeki 8 halı tezgahından 1’ini yakarak kullanılmaz hale getirdi. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen