Sal. Nis 23rd, 2024

OymaĞin

ByUsta

Ağu 5, 2010

OYMAĞIN
Oban tek başına değildir. O oymağın bir parçasıdır. Çoğu oymak üç ya da dört obadan oluşur. Bazı oymaklarda daha da fazla oba bulunabilir.

Boynuna oymağının renklerini taşıyan fularını takar, sol koluna oymak numaranı dikersin. Her izci oymağı ile gurur duyar ve yine her izci oymağının da ondan gurur duyması için elinden geleni yapar. Oymağında ömür boyu hatırlanacak anıların olur. Oymakça söylenen şarkılar, kamp ateşi sohbetleri, izcilik haftası gösterileri, etkinlikler, hazine arama. Bu tür anıları edinebilmenin en iyi yolu, oymak liderinin arkasında toplanmak ve onları oymağınızı en iyi oymak haline getirmek için desteklemektir.

OYMAK LİDERLERİN
Şimdi… Oymak liderlerin kim? Hepsinden önce oymakbaşın. Oymakbaşın oymağında bulacağın neşe ve heyecanı planlamak için saatler harcar, yapabileceğin yeni ve heyecan verici şeyleri öğrenmek için eğitim görür. Oymakbaşın her oymak toplantısında hazırdır ve oymakla birlikte gezilere kamplara gider. Oymakbaşın her zaman tavsiyelerine başvurabileceğin bir arkadaştır. Oymakbaşı bunları neden mi yapar? Çünkü izciliğe inanır, çocukları sever ve onların gerçek insanlar olmasına yardımcı olmak ister.

Oymakbaşı yardımcın, oymakbaşına yardım eder ve gerek duyulduğunda oymağın sorumluluğunu üstlenir. Oymakbaşı yardımcın da tıpkı oymakbaşın gibi sizin için çalışarak ve planlar yaparak bir dolu zaman harcar.

Oymağının bir de kendisine destek olabilecek insanlardan oluşan bir koruyucu kurulu vardır. Bu kurul oymağın çalışmalarında destek olur.

OBABAŞLARI KURULU
Oymağın yapacağı işler obabaşları kurulunca planlanır. Bu kurul obabaşlarından ve oymakbaşından oluşur. Oymakbaşı yardımcıları ihtiyaç duyulursa obabaşları toplantısına katılabilirler.

Çocuk liderler bu kurul sayesinde kurulda obalarında etkin bir biçimde liderlik yapabilmeleri için gereken eğitimi alabilirler. Obabaşları oymağın toplantılarını, yürüyüşlerini ve kamplarını planlamak üzere ayda bir toplanır. Bu toplantıdan önce obabaşın obanla oymak etkinlikleri için neler düşündükleri konusunda konuşur ve bu düşünceleri toplantıda diğerlerine aktarır. Obabaşları kurulu üyeleri neler yapılacağı konusunda birlikte karar alır.

Obabaşları kurulunda obabaşları kıdemli obabaşı ve oymakbaşı oymağın programını planlar.

OYMAK TOPLANTILARI
Pek çok oymak haftada bir toplanır, bazı oymaklar ise oba toplantıları düzenler. Oymak toplantılarında oyunlar oynanır, bazı toplantılarda izcilik becerileri eğitimi yapılırken bazı toplantılarda yalnızca eğlenilir. Obalar arası yarışmalar şarkılar, hünerler ve törenler de oymak toplantıları etkinliklerindendir. Bütün oymak toplantılarının hep aynı yerde, aynı zamanda gerçekleşmesi gerekmez. Oymak değişik kurumları ziyaret edebilir, fabrikalara, müzelere, hayvanat bahçelerine geziler düzenleyebilir.

OYMAK YÜRÜYÜŞLERİ VE KAMPLARI
Her oymağın bir açık hava programı vardır. Oymak yıl boyunca ayda bir yürüyüşe ya da hafta sonu kampına çıkar. Bu yürüyüş ve kamplar her obaya oymağın en iyi obası olduğunu kanıtlama fırsatı verir. Yılın en büyük olayı tüm obaların bir arada olduğu yaz kampıdır. Yürüyüş, hafta sonu kampları ve yaz kampında izciler açık havada kendi işlerini kendileri görmeyi öğrenirler. Obanın her üyesi beceriler kazanıp kendine daha çok güvenirken, oba da daha iyi bir oba haline gelir. Oba toplantılarına düzenli olarak gel, tüm heyecan ve enerjinle oyunlara, yarışlara katıl. Unutma ki, obanda ve oymağında gerçekleşen her güzel şeyin nedeni izci olmaktan heyecan ve onur duyan sen ve seninle aynı heyecanı ve onuru paylaşan arkadaşlarındır. Oymağının ve obanın başarısı senin ve arkadaşlarının gayretlerine, içinizde duyduğunuz izcilik ruhuna bağlıdır. İzciliğe kendinden ne kadar çok verirsen, izcilikte sana o kadar çok şey verecektir.

İL İZCİ TEMSİLCİLİĞİ
İl izci temsilciliği izciliği ilde başarıya ulaştırmak, yükseltmek için çalışır, oymakbaşına her konuda yardımcı olur. Oymakbaşlarının ve obabaşlarının iyi bir eğitim görmelerinin sağlanması da temsilciliğin görevleri arasındadır. Senin oymağının yanı sıra il izci temsilciliğine tescil yaptırmış daha pek çok oymak var, oymağın yalnız değil. Bu oymaklarla birlikte bir oymağın tek başına başaramayacağı pek çok şeyi başarabilirsin, bu oymaklarla il izci temsilciliğince düzenlenen senliklere, gösterilere, sergilere, kermeslere katılabilir, izcilik becerilerini başkalarına gösterebilirsin. İl izci temsilciliğince düzenlenen en büyük etkinlik olan ve ilindeki kamp alanında gerçekleştirilen yaz kampında spor yapıp eğlenirken izcilik becerilerini de geliştirirsin

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen