Cts. Nis 20th, 2024

Rize’nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde aşırı yağış sonucu oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi. Kayıp kişi sayısı ise 2 oldu.

Beldede akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen heyelanda kaybolan Osman Kutay, saat 05.00 sıralarında evi civarında yakınları tarafından bulundu. Kutay’ın toprak altından çıkarılan cansız bedenini gören yakınları sinir kriz geçirdi.

Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları, havanın aydınlanmasıyla yeniden başladı.

*** RİZE’DE SEL CAN ALDI ***

Rize’nin Gündoğdu beldesinde akşam saatlerinde saatlerinde başlayan yağışlar sonrası meydana gelen heyelanda bir anne ile kızın ölümünden sonra sel sularına kapılan 10 yaşındaki Ceylani Taşkıran’ın cesedine ulaşıldı. Heyelanda Reyhan Yazıcı, Sümeyye Yazıcı ve Zeki Karakaş yaralı olarak kurtarıldı ve Rize 82. Yıl Revlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belitip, ölü sayısının 10’u bulmasından endişe ettiğini belirtmişti

Rize merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde kaybolan bir çocuğun cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, beldeye bağlı Veliköy’de sel sularına kapılan Ceylani Taşkıran’ın (10) cesedi, arama kurtarma ekiplerince bulundu.

Öte yandan, yaralı olarak hastaneye kaldırılan üç kişinin kimlikleri belirlendi.

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olan yaralıların Reyhan Yazıcı, Sümeyra Yazıcı ve Zeki Karakaş olduğu öğrenildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu beldesindeki bir muhtarla yaptıkları telefon görüşmesinde bir kadın ve bir kız çocuğunun ölü olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli sağanak nedeniyle merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde çok sayıda binayı su bastığını, araçların mahsur kaldığını belirtti.

Bir muhtarla yaptıkları telefon görüşmesinde bir kadın ve bir kız çocuğunun ölü olduğunu öğrendiklerini ifade eden Bakırcı, ”Anne-kız olma ihtimalleri de var ancak ölü sayısının daha da artmasından endişe ediyoruz. Belde merkezindeki çok sayıda binadan insanlar kurtarıldı, tahliye edildi. Ancak hala ulaşamadığımız yerler var, kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen