Per. Mar 28th, 2024

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Yarbay Fatih Koca’nın villasında gece arama yapıldı. Yarbay Koca da gece uçakla evine getirildi.

Kamuoyunda “İnternet andıcı” olarak bilinen ve Genelkurmay Başkanlığı’nca resmen kabul edilen belgeyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da bulunduğu 19 kişi ifadeye çağrıldı. Ergenekon davasının tutuklu sanığı Emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım‘a yönelik aramalarda ele geçirildiği öne sürülen “hayhay” isimli belge üzerine soruşturma başlatan savcılar, mahkeme kararıyla bu gece Kocaeli’de 4 adreste arama yaptı. Arama yapılan yerlerden ikisinin askeri lojman olduğu öğrenildi. Soruşturma çerçevesinde İskenderun’da görevli Yarbay Fatih Koca’nın Başiskele İlçesi Gözlem Sitesi’ndeki villasında geniş kapsamlı arama yapıldı.
Yaklaşık 6 saat süren aramada çok sayıda asker site çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Villanın içinde arama yaparken asker de dışarıda adeta kuş uçurtmadı. Gece 24.00 sularında ise Yarbay Fatih Koca özel uçak ile İskenderun’dan alınarak İzmit’e getirildi. Evde yapılan arama sabah saatlerine kadar devam etti.
Geçen yıl İskenderun’a tayini çıkan Koca, 6 askerin şehit edildiği İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı’nda İşletme Amiri olarak görev yapıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen