Sal. Nis 23rd, 2024

30 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanı olacak Orgeneral Işık Koşaner, iki yıldır hiç konuşmadı. Kamuoyu Koşaner’i Kara Kuvvetleri Komutanı olurken yaptığı sert konuşmayla hatırlıyor.  


Genelkurmay’da Orgeneral İlker Başbuğ Başbuğ dönemi bitiyor, Orgeneral Işık Koşaner dönemi başlıyor. Genelkurmay Başkanı olacak Orgeneral Koşaner, 30 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’nı devralıp 3 yıl görev yapacak.

Sınıra özel birlikler için hazırlık surerken, Orgeneral Koşaner bu alanda önemli bir tecrubeye sahip.

BORDO BERELİLERİ KOMUTA ETTİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak 90′lı yılların başına kadar bordo berelilere komuta etti.

İki yıldır Kara Kuvvetleri Komutanı olan Işık Koşaner, ulus devlet konusundaki hassasiyetiyle tanınıyor.

Kara Kuvvetleri’ndeki görevini devralırken yaptığı konuşmada, alt kimliklerin öne çıkarılmasını “kuresel guçler, ulke içi medya, akademik ve sermaye çevrelerinin kurgusu” olarak nitelendirmişti.

Orgeneral Koşaner’le birlikte Karargah’ın zirvesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş hakimiyeti son bulacak.

WSJ: KOŞANER PAMUKLARA SARILIP SAKLANDI

Orgeneral Koşaner’le ilgili bir analize yer veren Wall Street Journal, Koşaner’in iki yıldir tamamen sessiz kaldığını hatırlattı.

Gazetenin analmüsadede dikkat çeken cumle ise “Ordu, AKP’nin onu bloke etme gerekçesi bulamaması için Koşaner’i pamuklara sarıp sakladı” oldu.

POST-MODERNİZME SAVAŞ AÇMIŞTI

Peki, Koşaner 2 yıl önce neler söylemişti. Kamuoyu Orgeneral Işık Koşaner’i Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) olurken yaptığı konuşmayla hatırlıyor.

O konuşmada iki paragraf özellikle dikkat çekmişti. Koşaner, “Kuresel guçler tarafından kurgulanan ve ulke içi bazı medya, bazı akademik ve sermaye çevreleri ile sivil toplum örgutleri içinde yuvalanan post-modern bir tabakanın oluşturduğu propaganda ve etki ağı ulusal birlik ve guvenlik parametrelerinin zayıflatılması yönundeki gayretlerini surdurmektedirler” diyerek post-modernizmi eleştirmişti.

Orgeneral Koşaner’in Kurt sorunuyla ilgili göruşleri ise şöyle:

“Bireysel kalmak ve ulus devlet yapısına zarar vermemek kaydıyla, kulturel zenginliklerin yaşanması için yapılan duzenlemeler, daha fazla demokrasi söylemleriyle toplumsal talepler haline getirilip, siyasal alana göturulmeye çalışılmamalı.”

Orgeneral Işık Koşaner, 21. yuzyılın ilk Galatasaraylı Genelkurmay Başkanı olacak

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen