Sal. Nis 16th, 2024

 

Alıntı:
Fatihin istanbulu alır almaz ilk cuma namazını ayasofyada eda ettiğini ve Ayasofyayı ne kadar sevdiğini tüm dünya bilir..

Sultan fatihin ileri görüşlü olmasından olcakki sanki ilerde bu camiye saldırılar olacağını sezmişcesine büyük bir beddua içeren beddua yazmıştır

ve gün gelmiş fatihin gözbebeği ayasofyaya zalimler tarafından kilit vurulmuş camilikten çıkarılmış..ve malesef müze olmuştur

SÖZÜ FATİH SULTAN MEHMEDE BIRAKALIM….

AYASOFYA VAKFİYESİ 1 HAZİRAN 1453

“İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle

Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve

hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar.

Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allah’ın azabı onlaradır.

Allah işitendir, bilendir.

1 haziran 1453 FATİH SULTAN MEHMED HAN

Alıntı:
acaba peygamber efendimizin ne güzel asker ne güzel komutan dediği fatihin ettiği bu beddua yüzünden mi 85 yıldır türkiye belini doğrultamadı…

en ilginç iddia, Ayasofya’yı müzeye çeviren 24 Kasım 1934 tarihli kararnamedeki ‘Mustafa Kemal Atatürk’ imzasının taklit edildiğiydi. Bu kişilere göre Mustafa Kemal gibi ‘hukuka saygılı’ biri, ancak 27 Kasım 1934’te çıkacak olan Soyadı Kanunu’ndan üç gün önce, imzasını ‘Atatürk’ diye atmazdı. Üstelik Atatürk’ün ilk harfi küçük harfle yazılmıştı. Bu Mustafa Kemal’in tabiatına uygun bir davranış değildi. Ayrıca kararnamenin birinci sayfası ile ikinci sayfalarının farklı müdürlüklere ait antetli kağıtlara yazılmış, 24 Kasım 1934’te düzenlenen başka iki kararname 1613 ve 1614 sayılı iken aynı günlü bu kararname 1589 sayılı idi. Bu gariplikler kararnamenin sahteliğine karine idi.

Bütün bu gariplikler doğruydu ancak iddia sahiplerinin göz ardı ettiği basit gerçek şuydu: Ayasofya’nın müze yapılması sırasında Mustafa Kemal hem bedenen hem zihnen sapasağlam ayaktaydı, hatta açılış töreninde hâzır ve nâzırdı! Üstelik daha sonra Ayasofya’nın müze olması şerefine açılan deftere bir güzel de yazı yazmıştı!

Bu cami tam 481 sene secde izi taşıyan alınlara secdegâh olduktan sonra, hâlâ tartışmalı, 14.11.1934 tarihli bir bakanlar kurulu kararıyla müzeye çevrilip namaza kapatılıyor.

O gün Ayasofya, bu milletin yüreğinde derin bir hüzne, acıya ve tekrar hasrete dönüşüyor.

Bu münasebetle Osmanlı Devleti’nin kuruluş amacı Bizans’ın fethi, fethin dayanağı, Peygamber-i Âlişan Efendimiz’in fethe ilişkin müjdesi, (Ahmed bin Hanbel’in, Müsned’inde de yer alan; [c.4, s.335] meşhur hadis-i şerif) müjdenin yüreği ise Ayasofya’dır.

Ayasofyasız İstanbul, İstanbulsuz Türkiye olmaz! Ayasofya’yı sıradan bir mabet olmaktan çıkarıp sembolleştiren saik, Peygamber müjdesi şehrin yüreğini teşkil etmesidir. Bu kimliği ile Ayasofya, Osmanlı Asırlarında çok önemsenmiş, o kadar ki, Ayasofya İmamına saray protokolünde yer verilmiştir.

ALLAHÜ TEALA TEKRAR AYASOFYANIN CAMİYE ÇEVRİLİŞİNİ BİZLERE GÖSTERSİN (amin)

SELAM VE DUA İLE

Ve YIL 2010 Buyrun Burdan Yakın…

Alıntı:
Kendilerini Yunan asıllı Amerikalı olarak nitelendiren bir grubun Ayasofya’da ayin yapma girişimini değerlendiren Turizm Bakanı Günay, “Özel bir kasıtla huzur bozmak isteyen bazı gayretler varsa, devlet buna karşı önlemler alacaktır” dedi. Bölgede olay çıkmaması için yarın 500 polisle geniş güvenlik önlemleri alınacak.

200 kişilik bu grup, 17 Eylül Cuma günü, yani yarın Ayasofya Müzesi’nde ayin yapacaklarını duyurmuştu. İpsala sınır kapısından İstanbul’a yol alması beklenen kafile, müze içine biletsiz giriş yaparak ayin düzenlemeye çalışacak.İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Türk makamlarına söz konusu eylemle ilgilerinin bulunmadığı bilgisini verdi.

NTV’nin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Özel bir kasıtla huzur bozmak isteyen bazı gayretler varsa devlet buna karşı önlemler alacaktır” dedi.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki fanatik grubun yurtdışından kaynaklanan bir girişimi var. Biz sembolik ayin imkânlarıyla kardeşliğe, dostluğa katkı yapmaya çalıştık. Bazı Müslüman vatandaşlarımız Ayasofya’da bayram namazı talebiyle geldiler. Biz de 900 yılı aşkın kilise olarak 500’e yakın süre cami olarak hizmet ettiğini, toplu ayinlere özel hizmet etmemesi gerektiğini anlattık. Arkadaşlarımız anlayışla karşıladı. Bayram namazı talebi çevredeki Sultanahmet gibi mabedlerde giderildi.

“Gözümüz gibi koruyoruz”

İçeriden kaynaklanan bir zorlama yok. Dışarıdan kaynaklanan girişimle dinler arası diyalog girişimini bozmaya yönelik gayret var. Ayasofya gibi özel bir yerde gösteri yaparak sevimsizlik yaparak bu imajı bozmaya çalışıyorlar. Buna kimsenin imkan vermeyeceğini umut ediyoruz. Biz Ayasofya’yı gözümüz gibi koruyoruz. 1500 yıllık bir mabed fanatik grupların özel gösteri yapması için uygun bir mekan değil.

Bayram namazı talebi kitle gösterisine dönüşmeden gündemden düştü. Son girişim için Patrikhane gayret gösteriyor, Dışişleri Bakanlığı gayret gösteriyor. Bunu atlatabiliriz. Toplu gösteri, başka gösterileri tahrik edebilir.”

BİLETSİZ GİRMEYE ÇALIŞACAKLAR

Yunan-Amerikan Kültür Derneği Konseyi ” üyelerinin yarın Yunanistan’dan İstanbul’a geleceği bildirildi.

Grup üyeleri Ayasofya’ya biletsiz girmeye çalışacakları belirtiliyor. Bilet alarak girerlerse Ayasofya’nın müze olduğunu kabul edecekleri için grup üyeleri ilk aşamada biletsiz girmeye çalışacaklar. Grubun biletsiz girememeleri durumun da ise Ayasofya’nın bahçesinde ayin yapabilecekleri öğrenildi. Grubun biletle girmesi durumunda ise içeride ayin yapmaları halinde polis, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden talimat bekleyecek. Talimat gelirse grup Ayasofya’dan çıkarılacak.

500 POLİS GÖREV YAPACAK

Polis olay çıkmaması için yarın geniş güvenlik önlemleri alacak. Yaklaşık 500 polis Ayasofya’nın çevresinde önlem alacak. Çevik Kuvvet polisleri grubu çembere alacak. Grubun taşkınlık yapması durumunda ise gözaltı prosedürü işletilecek.

SULTANAHMET CAMİİ DE ÇAMBERE ALINACAK

Çevik Kuvvet, Güvenlik, Terör ve İstihbarat polislerinin görev yapacağı Ayasofya’nın çevresinde sivil polisler de yer alacak. Ayasofya’nın yakınında bulunan Sultanahmet Camii’nden Cuma namazı sonrası çıkan grubun bölgeye gitmesi engellenecek.

Polis Sultanahmet Camii çevresini de çembere alarak iki grubun birbirine yaklaşmasını engelleyecek.

NTV – DHA



Kültür ve Turizm Bakanlığına Konu Hakkındaki İtirazlarınız İçin Buradan Ulasabılırsınız

T.C. Basbakanlık İnternet üzerinden Konu Hakkındakı Basvuru Icın Buradan Ulasabılırsınız

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen