Sal. Nis 23rd, 2024

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ve yataklık yaptığı suçlamasıyla, 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan soruşturmada tam 6.5 saat ifade verdi. Tutuklama kararının ardından polis alarma geçti ve Avcı için canlı kalkan oluşturuldu. Cezaevine götürülmek üzere adliyeden dışarı çıkarılan Hanefi Avcı’yı onlarca polis korudu. Avcı daha sonra Metris Cezaevi’ne konuldu.

Hürriyet Video’larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

HANEFİ AVCI ADLİYEDEN BÖYLE ÇIKARILDI

Avukat istemeyen, avukat ve savcı karşısında susma hakkını kullanan Avcı, saat 20.00’de çıkarıldığı mahkemedeki sorgusunda hakim karşısında, CMK’dan bir avukat nezaretinde ifade verdi.

DEVRİMCİ Karargâh Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında dün Ankara’da gözaltına alınarak uçakla İstanbul’a getirilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Saat 15.13’te soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş Adliyesi’ne getirilen Hanefi Avcı, hakim ve savcılar tarafından kullanılan protokol kapsından içeri alındı. Sakin olduğu gözlenen Hanefi Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Savcılık sorgusunda da soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a ifade vermediği ve susma hakkını kullandığı belirtilen Avcı, İstanbul Barosu CMK servisinden gönderilen avukatı da kabul etmedi. Hanefi Avcı’nın ifade tutanağı dahil herhangi bir belgeyi de imzalamadığı belirtildi. Avcı için ilerleyen saatlerde adliyeye iki avukat daha geldi. Avcı, bu avukatları da kabul etmedi. Avcı 2,5 saat sonra tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunda avukat istemeyen ve susma hakkını kullanan Hanefi Avcı, saat 20.00’de çıkarıldığı mahkemedeki sorgusunda CMK’dan bir avukat nezaretinde ifade verdi.

Avcı bir saat süren ifadesinin ardından saat 21.00 sıralarında “Örgüte yardım ve yataklık yaptığı” iddiasıyla tutuklandı.

METRİS CEZAEVİNE KONULDU

Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Hanefi Avcı, Metris Cezaevi’ne konuldu. Adliyeden ayrılmasının ardından, saat 23.00 sıralarında Paşakapısı Cezaevine götürülen Avcı, burada kısa bir süre tutulduktan sonra, saat 23.50 sıralarında Metris Cezaevi’ne getirildi. Avcı’nın terör örgütüne yönelik yapılan soruşturmada tutuklandığı için Metris Cezaevi’ne konulduğu belirtildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen