Per. Mar 28th, 2024

Hükümet seçim öncesi, “kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma” adı altında başlattığı çalışmayı tamamladı. Torba teklif ya da tasarı olarak bu hafta başında ya da hafta içinde Meclis’e sunulması beklenen yasal düzenlemelerde “yok yok” Bir kereye mahsus kamu alacaklarına “af” gibi düzenleme getiriliyor.

Geçen hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer‘in başkanlığında bir araya gelen maliye bürokratları, AKP’nin ekonomi kurmayları taslak metne son şeklini verdi. Torba yasada; SSK primleri, trafik cezaları, eletrik su faturaları, vergi borçları ve adli idari ödenmemiş cezalar yer alıyor.

Hükümetin son şeklini verdiği ve bu hafta Meclis’e sunulması beklenen torba yasanın, yeni yıldan önce Genel Kurul’dan geçirilmesi bekleniyor.

Torba yasada tüm kamu alacakları yeniden yapılandırılıyor. Bu çerçevede; emlak vergileri, sigorta primleri, elektirk, su borçları, trafik cezaları gibi düzenlemeler yer alırken, bu borçların faizlerinin silinmesi, ana paranın ise sadece yüzde ellisinin tahsil edilmesi planlanıyor.

Belediyelerin sadece elektrik değil, Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borçlarına da yeniden yapıldırma getiriliyor.

Başbakan Erdoğan’ın onayını bekleyen torya yasayla; borçların gecikme faizinde yüzde 90’a kadar indirim yapılması planlanırken, bazı borçlarda, ana paranın yüzde 50’nin ödenmesi hedefleniyor.(ANKA)

(BK/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen