Çar. Nis 24th, 2024

Taksim Meydanı’nda çevik kuvvet polisinin araçlarının bulunduğu noktada saat 10.38’de erkek olduğu düşünülen canlı bomba saldırısı düzenlendi.

Olay yerinde canlı bombanın öldüğü ve üzeri polisler tarafından gazete ile örtüldüğü dikkat çekti.

Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, ”Canlı bomba olduğu görülüyor. 6’sı vatandaş, 9’u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok” dedi.

Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı’nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, ”Canlı bomba olduğu görülüyor. 6’sı vatandaş, 9’u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok. Şu anda bildiklerimiz bunlar. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar” dedi.

Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, ”Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor” karşılığını verdi.

POLİS MİNİBÜSÜNE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ

Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, ”Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış” dedi.

Çapkın daha sonra Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret etti.

Patlamanın PKK’nın daha önce açıkladığı “eylemsizlik” kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Taksim Meydanı araç trafiğine kapatıldı. Bazı noktalar da yaya trafiğine kapalı. Yaralılar, ambulanslarla, Şişli Etfal, Taksim İlk Yardım, Alman, Haseki ve Çapa hastanelerine kaldırıldı.

İKİ ÇEVİK KUVVET POLİSİ AMELİYATA ALINDI

Taksim’de meydana gelen patlamada yaralanan iki çevik kuvvet polisinin ameliyata alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Taksim Meydanı’ndaki çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.

Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.

Bombalı saldırı, tüm dünyada yankılandı. Bbc, flaş haber olarak verdiği olay için “İstanbul merkezinde patlamada en az 15 kişi yaralandı” derken patlamanın, çevik kuvveti hedef alan bir intihar saldırısının olduğunun bildirildiğini de kaydetti.

İngiliz yayın kuruluşu Bbc, İstanbul’un merkezinde Pazar sabahı meydana gelen patlama sonucunda en az 15 kişinin yaralandığını belirterek polisin, bölgenin kordon altına aldığına dikkat çekti.

Ambulansların yaralılardan bazılarını hastane taşırken, bazılarının da olay yerinde tedaviye alındığı da ifade edildiği haberde, Türk televizyonlarına dayanılarak intihar saldırısının sonucunda meydana gelen patlamanın çevik kuvveti hedeflediğini de söyledi. (Cihan Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen