Per. Mar 28th, 2024
ÖSYM 31 Ekim KPSS soruları ve cevapları yayınlandı. KPSS sınavı öğretmen adayı 294 bin 909 adayı için hayati önem taşıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından temmuz ayında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı nihayet yapıldı.

31 EKİM 2010 KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Türkiye’de 81 il merkezinde ve KKTC’de Lefkoşa’da toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda düzenlenen sınava, öğretmen adayı 294 bin 909 aday katıldı. Sınavda emniyet görevlisi hariç 40 bin 800 personel görev aldı.

GEÇMİŞ YILLAR SORU VE CEVAPLAR

·  2009 Yılı
·  2008 Yılı
·  2007 Yılı
·  2006 Yılı
·  2005 Yılı
·  2004 Yılı
·  2003 Yılı
·  2002 Yılı
·  2001 Yılı
·  1999 Yılı
 
Pazar günü saat 09.30’da başlayan sınavda, adaylara 120 soru soruldu ve 150 dakika süre verildi.

İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler ise il bazında değiştirildi. Söz konusu adaylar, kendileri için belirlenen yeni merkezlerde sınava alındı.

Öğretmenden KPSS’de yüzük tepkisi

Kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, yoğun güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Kırşehir’de yapılan sınavda görevliler ilginç bir olayla karşılaştı. İşletme öğretmeni olduğu öğrenilen Murat Dursun, Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binasında sınava girmek için kapıya geldi. Polisler, şahsın üzerinde bulunan bütün metal eşyaları, kalemini ve silgisini bırakmasını söyledi. Bunların yanı sıra nişan yüzüğünün de bırakılması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine sinirlenen Dursun, “Ben nişan yüzüğümü yemin edip taktım. Kimse de bana bu yüzüğü çıkarttıramaz. Almıyorsanız girmiyorum.” diyerek, sınav giriş belgesini yırtıp görevlilerin önüne attı. Görevliler ise yırtılan kâğıtları toplayıp, tutanak tutmak için idari binaya götürdü.

Öte yandan diğer adayların üst aramasından çıkan sigara, araç kontakları, çakmak ve madeni paraların okulun yan tarafında bulunan toprak yığınları arasına bırakılması dikkat çekti.Kırşehir’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren bir öğretmen, kopya ihtimaline karşın parmağındaki nişan yüzüğünün çıkarılmak istenmesine tepki olarak sınav belgelerini yırttı. İşletme öğretmeni, “Ben bu nişan yüzüğümü yemin ederek taktım. Kimse bana bu yüzüğü çıkarttıramaz.” diyerek sınav giriş kağıtlarını yırttı. Yırtılan belgeleri toplayan görevliler olayla ilgili tutanak tuttu. Kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri

Sınavı, yoğun güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Kırşehir’de yapılan sınavda görevliler ilginç bir olayla karşılaştı. İşletme öğretmeni olduğu öğrenilen Murat Dursun, Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binasında sınava girmek için kapıya geldi. Polisler, şahsın üzerinde bulunan bütün metal eşyaları, kalemini ve silgisini bırakmasını söyledi. Bunların yanı sıra nişan yüzüğünün de bırakılması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine sinirlenen Dursun, “Ben nişan yüzüğümü yemin edip taktım. Kimse de bana bu yüzüğü çıkarttıramaz. Almıyorsanız girmiyorum.” diyerek, sınav giriş belgesini yırtıp görevlilerin önüne attı. Görevliler ise yırtılan kâğıtları toplayıp, tutanak tutmak için idari binaya götürdü. Öte yandan diğer adayların üst aramasından çıkan sigara, araç kontakları, çakmak ve madeni paraların okulun yan tarafında bulunan toprak yığınları arasına bırakılması dikkat çekti.

7 BİN KİŞİNİN SINAV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

ÖSYM yetkilileri ise, 100 net ve üzeri alan yaklaşık 7 bin adayın yerlerinin “güvenlik” gerekçesiyle değiştirildiğini anlattı. Bu durumda bulunan Güneydoğu illerinde adayların sınav yerleri Ankara’ya, İç Anadolu bölgesindeki illerdeki adayların sınav yerleri ise İstanbul’a alındı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen