Sal. Nis 16th, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, türbanla ilgili sorulan bir soruya “Bütün bu sorunlarla ilgili seçim sonrasını ve yeni anayasayı çok önemsiyorum. Yeni anayasayla birlikte sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyorum.” dedi.

HAYRÜNNİSA GÜL’DEN TÜRBAN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI GÜL: EŞİME KATILIYORUM 

Basın özgürlüğü sınırsız mıdır. Bunun da bir sınırı vardır basın mensupları bu sınırı geçerse yargı devreye girer. Süreç hükümetimizle ilgili değil yargıyla alakalıdır.

Hiçbir zaman bu özgürlükler sınırsız olmayacaktır. Yargı ile ilgili boyutu her zaman olacaktır. 

Basın mensupları içinde köşe yazarları içinde bu süreci iyi değerlendirmesi gereken arkadaşlar olduğunu düşünüyorum.

Bizim de sınırsız özgürlüğümüz yok. siyasetçinin sınırsız dokunulmazlığı yok. Dokunulmazlık görev yaptığı sürece. Milletvekilliği bittiğinde dokunulmazlığı da kalkar.

İLKÖĞRETİMDE TÜRBAN

Bütün bu sorunlarla ilgili seçim sonrasını ve yeni anayasayı çok önemsiyorum. Yeni anayasayla birlikte sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

Ben özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma noktasında da değilim. Çünkü özgürlüklere olan inancım çok farklı.

Bu süreç milletvekili seçimlerinden sonra yeni anayasayı hazırlayacağız ve isteriz ki bunu en geniş mutabakatla çıkaralım. Ondan sonra zaten bu tür açıklamalara yer kalmayacaktır.

BORÇ YAPILANDIRMASI

En geç arefe günü açıklama yapmayı düşünüyorum. 

NÜKLEER GÖRÜŞMELER

Bu başbakan size bir şey söylüyorsa onu oturun düşünün. İran’ın görüşme tarihi olarak iki teklifi vardır. 23 Kasım ve 5 aralık. Ama muhataplar bunu kabul edecek mi etmeyecek mi onu bilemem.

Süreç takvim böyle görünüyor ama bu daha sonra değişebilir.

SÖZLEŞMELİ ER

Bu konuda çalışma devam ediyor. Hazırlıkla bize geldi. Bizim de bir çalışmamız var.

Gazetelere sızan açıklamalar bu görüşmelerin içinde alan konulardır doğrudur. Ama bedelli gündemde kesinlikle yoktur. Toplumda dövizli askerlikle bedelli askerlik karıştırılıyor bu karıştırılmasın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen