Cum. Mar 29th, 2024

Yazarlarının farklı konularda bilgi ve görüşlerini paylaştığı Ekşi Sözlük adlı sitede “meth” nick’ini kullanan bir yazar, siteye yazdığı bir veda mektubunun ardından intihar etmek amacıyla Boğaziçi Köprüsü korkuluklarına çıktı. 3.5 saat boyunca ikna edilmeye çalışılan sözlük yazarı yoğun çabalar sonucu girişiminden vazgeçti. Veda mektubunun ardından, siteye yüzlerce görüş yazan Ekşi Sözlük yazarları arasında hararetli tartışmalar yaşanırken, Ortaköy’e gidip dürbünle olayı izleyen ve anında siteye aktaran yazarlar da oldu.

Veda mektubu sitede
Boğaziçi Köprüsü dün yine bir intihar girişimine sahne oldu. Ancak bu girişimi diğerlerinden farklı kılan özellik, korkuluklara çıkan kişinin Ekşi Sözlük adlı sitenin yazarı olması ve eyleminden hemen önce siteye bir veda mektubu bırakmasıydı. Sabah saat 10.50’de siteye girerek “Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden yazar” başlığını açan “Meth” nick’li kişi daha önce de intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, ailesine veda etti.
Mektubun altına yorum yazmaya başlayan sözlük yazarlarından kimisi mektupla dalga geçerken, kimisi de “meth”in şaka yaptığını düşündüğünü yazdı. Kimi yazarlar ise 155’i arayarak önlem alınmasını istedi. Saatler 13.15’i gösterdiğinde bir şahsın köprünün Ortaköy tarafında korkuluklara çıktığı haberi geldi. Polisler genci ikna etmeye çabalarken, Ekşi Sözlük’te de intihar girişimi tartışılmaya başlandı. Bir yazar “Meth”in atladığını bildirdi. Ancak bilginin doğru olmadığı başka yazarlar tarafından anında sitede duyuruldu.

‘Şovla uğraşmaz yapar’
Bir Ekşi Sözlük yazarı “Kendini öldürme salaklığını yapacak olan insan gider yapar. Öyle şovla artistlikle uğraşmaz. İnsanların açlıktan, ilaçsızlıktan öldüğü bir dünyada biri kendini atmış diye üzülemeyeceğim” diye yazdı. Birçok yazar ise olayla dalga geçen ve eylemciyi eleştirenlere tepkilerini yazdıkları sert cevaplarda dile getirdi. Tartışmalar sürerken bazı yazarlar olayı yerinde görmek için köprünün Ortaköy ayaklarına gitti. Hatta bir sözlük yazarı dürbünle olayı izlerken bulanık görmeye başladığını siteye yazdı.
“Meth”in eylemine son vermesini de yine herkesten önce bir sözlük yazarı duyurdu. Aynı yazar eylemcinin köprü korkuluklarında olmadığını “Vazgeçti!! İnşallah yanlış görmemişimdir. Kendisini göremiyorum şu an köprüde” sözleriyle siteye aktardı. Köprü trafiğini 3.5 saat boyunca felç eden eylemci polisler tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

‘REKLAMLARI İZLEDİNİZ’
Adının Celalettin E. (22) olduğu öğrenilen gencin eylemin sona ermesinden sonra sitedeki tartışmalar da hız kesmedi. Birçok yazar eylemcinin intihardan vazgeçmesini sevinçle karşılarken, “interia” nick’li bir yazar “Reklamları izlediniz” başlığıyla “Kötüleyin kötülediğiniz kadar ama gerçek olan bu beyler. Kimse sahte içim sızladı ayaklarına yatmasın” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen