Per. Mar 28th, 2024

Google, aldığı yeni bir kararla Facebook’la ipleri koparmaya hazırlanıyor. Peki Google’ı kızdıran neydi?
08 Kasım 2010 Pazartesi 07:46

Facebook ile Gmail kullanıcılarının kontakt bilgilerini paylaşan Google, Contacts API tüzüğünde düzenlemeye giderek bu paylaşımı durdurma kararı aldı.

Facebook hesabı açan veya halihazırda kullanan bir kullanıcı, arkadaşlarını bir bir eklemek yerine, Gmail adresini Facebook’la paylaşarak, diğer gmail hesabı olan kullanıcıları bulabiliyor ve bu sayede arkadaşlarını çok daha hızlı bir şekilde Facebook üzerinden bulup arkadaş listesine ekleyebiliyordu.

Google’ın bu veritabanını Facebook’la artık paylaşmayacak olması ise Facebook’u zor durumda bırakabilir; zira gmail hesabı olan kullanıcılara ulaşamayacak olan Facebook, gelecekte ağına katılabilecek potansiyel kullanıcılarını da yitirmiş olacak.

GOOGLE – FACEBOOK SAVAŞI KIZIŞIYOR

Google, bu adımla birlikte Facebook’la arasını biraz daha soğuturken, Facebook’a karşı alınan bu kararın Google’ın kendi sosyal ağ portalı Google Waves ile alakalı olabileceği konuşuluyor. Zira Facebook’ta oldukça popüler olan Farmville oyunun sahibi Zynga’a daha önce 100 milyon dolar yatırımda bulunan Google, benzer şekilde kendi ağını renklendirmek adına Electronic Arts ve Playdom’la işbirliği içerisine girmişti.

FACEBOOK VE BİNG ORTAKLIĞI DA BU KARARDA ETKİLİ

Bazı uzmanlar ise Google’ın son hamlesini Facebook ve Microsoft’un sahibi olduğu Bing arama motorunun ortaklığına bağlıyor.

Zira Bing ve Facebook’u bir araya getiren projeye göre Facebook hesabıyla Bing’e giren kullanıcılar, artık arama sonuçlarını kullanarak Facebook profillerini görüntüleyebilecek. Örneğin bir Facebook kullanıcısı, Bing üzerinden bir restoran arıyor.

Aramayı yapan kullanıcı, bu restoranla ilgili Facebook’ta bulunan resimlere veya Facebook kullanıcılarının bu restoranla ilgili yorumlarına da ulaşma imkanına kavuşuyor.

Sonuç olarak 500 milyonu aşan kayıtlı kullanıcısıyla dikkat çeken Facebook’un bu son gelişmeden ne derecede etkileneceğini zaman gösterecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen