Cum. Nis 19th, 2024
Kılıçdaroğlu ile Sav, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Gelen Uyarı Nedeniyle Karşı Karşıya Geldi

 

Haber: CHP'de Kılıçlar Çekildi
Aracınızdaki çizikler için avuç dolusu para harcamayın! Tıklayın!

CHP MYK’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen uyarı yazı nedeniyle karşı karşıya geldi. Sav, PM’de tüzük kurultay kararı alınmasını isterken Kılıçdaroğlu, seçimli kurultay isteyebileceğini söyledi. 20 kişilik MYK’da 17 kişi Sav’ın yanında yer alarak tüzük kurultayı için imza attı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında ise Gürsel Tekin, İzzet Çetin ve Süheyl Batum yer aldı. Sav ve ekibi yarın toplanacak Parti Meclisi’nde Kasım’ın sonunda tüzük kurultayının toplanması için önerge verecek.

-KILIÇLAR ÇEKİLDİ-

CHP’de dün yapılan MYK toplantısında ilk defa Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav karşı karşıya geldi. Sav ve ekibi 13+1’den oluşacak MYK’ya karşı çıktı ve tüzük kurultayının toplanmasını istedi. Edinilen bilgiye göre Genel Başkan’da, “Seçimli kurultay isterim” dedi. Grup Başkanvekili Kemal Anadol‘ında, “Ha, şöyle” dediği belirtildi.

-20 KİŞİLİK MYK’DA 17 KİŞİ TÜZÜK KURULTAYI İÇİN İMZA ATTI-

Edinilen bilgiye göre 20 kişilik MYK’da tüzük kurultayının toplanması için 17 üye imza attı. Genel Başkan’ın yanında ise Gürsel Tekin, İzzet Çetin ve Süheyl Batum yer aldı.

-PM GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİLDİ-

ANKA’nın edindiği bilgiye göre yarın yapılacak PM’nin gündemi de değiştirildi. Buna göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nndan gelen uyarı yazısı çıkarıldı. Genel Başkan’ın MYK üyelerini atayacağına ilişkin madde kaldırıldı. Sav ve ekibi tarafından verilecek önerge ile tüzük kurultayı oylanacak. Edinilen bilgiye göre tüzük kurultayı için planlanan tarih ise 27-28 Kasım.

-TÜZÜK VE SEÇİMLİ KURULTAY OLABİLİR-

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yarın yapılacak PM toplantısında seçimli kurultay istemesi halinde iki kurultayın birden yapılacağı ifade edildi.

-EKİP ÇATIŞMASI-

ANKA’nın edindiği bilgiye göre parti yönetiminde Sav ve Kılıçdaroğlu ekibi arasında çatışma yaşanıyor. Savcılar olarak bilinen MYK üyeleri, “Genel Başkan, İstanbul ekibi tarafından kuşatıldı. Genel Sekreter ile ilgili haksız suçlamaları yalanlamadı. “Bizim Genel Sekreterle sorunumuz yok’ demedi” diyerek eleştiriyor

.(ANKA)

(MG/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen