Per. Nis 18th, 2024

Beklenen Film Vizyonda 
 
Mahsun Kırmızıgül’ün Üçüncü Filmi Olan New York’ta Beş Minare Sinemaseverlerin Beğenisine Sunuldu. 
 

 

Film bugünden itibaren Almanya, Belçika, Hollanda ve Avusturya’da 120 salonda, Türkiye’de ise 820 salonda aynı anda gösterime girdi. Kırmızıgül’ün hedefi, filmin bir yıl içinde 120 ülkede izleyiciye ulaşması. Bu arada bilet kaçağı ve korsan çekim için bir takım önlemler de alındı. Filmin yapımcısı Murat Tokat konu ile ilgili bilgi verdi. Tokat şunları söyledi: “Korsan konusunda ‘New York’ta Beş Minare’ filmi için her kopyaya bir kod konuldu. Bu konulan kod sayesinde korsan çekilen filmin hangi sinemada çekildiği anında anlaşılacak ve sinemanın kapatılması için diğer yapımcılar da bilgilendirilecek. Özellikle yeni sezonda bir çok dağıtımcı ve yapımcı, gişeyi eksik bildiren ve salonunda korsan çekime müsaade eden, göz yuman hiç bir sinemacıya bundan sonra hiçbir yapımcı film veremeyecek.”

5 MiLYON KiŞi iZLERSE…

11 milyon dolarlık bütçesiyle Türkiye’nin en pahalı bütçesi olan New York’ta beş Minare filmini çekmek için Tokat ile Kırmızıgül’ün, sponsor katkılarının yanısıra bankadan kredi çektiği biliniyor. Yapılan hesaplara göre satılan her sinema filminden yapımcıya ortalama 2.1 Dolar para kalıyor. Bu hesaba göre, filmin kendisini kurtarabilmesi için 5 milyon kişi tarafından izlenmesi gerekiyor.

AZ KALSıN KOMEDi OLACAKTı

‘New York’ta Beş Minare’de Mahsun Kırmızıgül ile birlikte polisi canlandıran Mustafa Sandal Oyunculuğuyla tam not aldı. Mahsun Kırmızıgül’ün projeyi kendisine 12 yıl önce anlattığını söyleyen Mustafa Sandal ilginç bir açıklama yaptı. Sandal projenin 12 yıl içerisinde defalarca farklı ekiplerle hayata geçirilmeye çalışıldığını ve içeriğinin de değiştiğini şöyle ifade etti: “Bu film Mahsun’la benim 12 yıllık hikâyemizdi. 12 yıl içinde farklı ekiplerle defalarca toplantılar yaptık. O kadar faklı ekiplerdi ki film bir ara komedi filmi olacaktı, Allah korudu.”

  (TelevizyonGazetesi.com)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen