Çar. Nis 24th, 2024

Saros Körfezi’nde saat 04.51 sıralarında 5,3 büyüklüğündeki deprem oldu. Sarsıntı, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, İzmir ve İstanbul‘da da hissedildi. Çanakkale‘de halk panikle sokaklara döküldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nin verilerine göre, deprem 15,3 kilometre derinlikte meydana geldi.

EDİRNE’DE PANİK

Saros Körfezi’nde sabah saat 04:51 sıralarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremi Edirne‘de hisseden vatandaşlar panikle sokağa döküldü.

Ayşekadın Caddesi üzerinde bulunan bir kız yurdunda kalan öğrenciler, deprem korkusuyla soğuğa rağmen binadan dışarı çıktı. Kaldırım üzerinden bekleyen öğrenciler yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Dilaverbey mahallesinde deprem nedeniyle bir anda kendisini dışarı atan aile, içeride anahtarlarını unuttu. Soğukta dışarıda mahsur kalan aile polis ve itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin yardımlarıyla evin kapısı açıldı. Dışarıda kalan Melek Aykut adlı vatandaş, deprem nedeniyle evinin sallanmaya başladığını belirterek, “Biz de kalktık. Çocukları kaldırdım. Anahtarı almadan hepsi aşağı indi. Anahtar olmadığı için dışarıda kaldık” dedi. (Cihan Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen