Per. Mar 28th, 2024
DÖN Haber Yayın Tarihi: 03 Kasım 2010 Çarşamba Saat 19:57
 
 
 
Sav’dan Kılıçdaroğlu’na Ağır Sözler
 
‘CHP’yi İçerideki ve Dışarıdaki Düşmanlar Eskitemez’
Haber: Sav'dan Kılıçdaroğlu'na Ağır Sözler
Aracınızdaki çiziklerden kurtulmak sadece 2 sn!

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardandan açıklama yaptı.

Konuşmasında CHP’yi içerde ve dışardaki düşmanların eskitemeyceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“81 üyeli parti meclisimizin 61 üyesi toplantıya katıldı. Yani her türlü kararı almaya yetecek çoğunluğu vardı ve o doğrultuda çalışmalara başlandı.

Yeterli imza ile divan başkanlığına verilen önerge değerlendirildi. Tüzük kurultayının 27- 28 Kasım’da ANkara’da toplanmasına karar verildi.
Arkasından bugün gündemde yer alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen yazı gereği görüşmeler yapılacaktı.

Zaten o madde de, verilen bir önergeyle gündemden çıkartıldı. Böylece CHP’nin, çoğu şuanda benim yanımda olan MYK üyelerinin yerine yeni bir MYK ataması hukuken sakat bir atamadır. Dünyanın en yetkili hukuk kurumlarına da gitse hukuki olarak sakattır. Bu sakatlığı cilalı sözlerle örtemezsiniz.

Beni dikkate sevk eden bir olay da yeni MYK deyimi yerine, yeni CHP deyimini kullanmış olmasıdır. Dünyada ve Türkiye’de bir tek parti vardır o da CHP’dir.

CHP’yi içerdeki dışardaki düşmanlar eskitemez. CHP’ye kısa bir zaman önce genel başkan olan sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. CHP Mustafa Kemal’in kurduğu bir partidir.
Zaman zaman çağdaşlaşma hedefimizle ilgili, zaman zaman ilkelerimizle ilgili kimi yanlış değerlendirnmeler yapılabiliyor. CHP’nin kimliği tartışılmaya açılıyor. Bizim dışımazdaki bazı şartlanmış kafaların CHP’nin kimliğini tartışması belki o kadar yadırganmayabilir. Ama içimizdeki kişilerin tartışmaya hakları yoktur.
Önümüzdeki süreç CHP’ye, ona vücut veren ilkelerine, onun çağdaşlaşma yürüyüşüne sahip çıkanların, o ilkeleri sonuna kadar koruma kararlığında olanlarla bu ilkeyi yozlaştırmaya çalışanlarla siyasi mücüadelesi biçiminde geçebilir. Bizim yerimiz belli.
CHP şimdi içinde bulunduğmuz türden ‘kriz’ diye nitelenen günleri kolaylıkla açacaktır. Böyle bir dönemde CHP’nin yürüyüşünü kimse bozamaz.

www.dha.com.tr (Doğan Haber Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen