Per. Mar 28th, 2024

Taksim’deki bombalı saldırı için iki şok iddia

Cumartesi gecesi Taksim’de yapılan Cadılar Bayramı partisinden önce ABD’lilerden sürpriz rezervasyon iptalleri oldu; polis ihbar aldı saldırgan takipteydi…

İDDİA-1 Amerikalılar uyarıldı

Patlamanın ardından HABERTÜRK’e konuşan organizatör Özcan Işık, çok önemli bir iddiada bulundu.

Cumartesi gecesi Taksim’deki Rumeli Han’da Amerikalı davetlilerin de bulunduğu Halloween Party (Cadılar Bayramı) kutlaması yapıldığını anlatan Işık, Amerikalılardan sürpriz bir şekilde rezervasyon iptalleri geldiğini dile getirdi. Özcan Işık, şöyle konuştu: “Rumeli Han’daki Atölye’de, yabancı bir müşterimizin Cadılar Bayramı nedeniyle parti düzenleme talebi oldu.

>> TAKSİM’DE CANLI BOMBA: 32 YARALI

Cumartesi gecesine değin katılacakların rezerve talebi 30 kişiydi. Ancak, parti talebinde bulunan müşterimiz arayıp 12 iptal olduğunu ifade etti. Müşterimiz Amerikan Elçiliği’nin Amerikalıları arayarak ‘Taksim’de bomba patlayabilir’ uyarısında bulunduğunu söyledi.”

İDDİA-2 Terörist, eylemi takip altında yaptı

Kanlı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın eylemini takip altında yaptığı öne sürüldü.

İddiaya göre polis, canlı bombayı 29 Ekim’de saldırı gerçekleştireceği ihbarı üzerine takibe aldı. Eylem 29 Ekim günü gerçekleştirilmedi. Polis de eylemin ne zaman yapılacağını tespit edemedi. Ve canlı bomba, dün sabah korkunç saldırıyı gerçekleştirdi.

Öte yandan, ağustos ayında Kandil’de canlı bomba eğitimi alan biri kadın 3 teröristin, Kuzey Irak üzerinden Suriye’ye, buradan da mayınlı alanı kullanarak 4 Ağustos’ta Kilis’e geçtiği ihbarının alındığı belirtildi. Ancak, büyük şehirlerde eyleme hazırlandığı belirlenen teröristlerin izine rastlanamadı. Polis, Taksim’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, bu teröristlerden biri olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

(HABERTÜRK)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen