Cum. Mar 29th, 2024

Multimedya dosya formatı zenginliği ile günümüzde AVI, MPG, MP3, WAV formatlarının yanına taşınabilir aygıtlar ve gelişen işlemci performansıyla yeni formatlar ekledi. WMV, OGG, 3GP, MP4, FLV gibi bu yeni formatlarla bilgisayarımızda barındırdığımız dosya formatları çeşitlilik kazandı. Tabi bu kadar format sayısı olduğunda bu formatlar arasında dönüştürme ve değişim gibi ihtiyaçların doğması da gün geçtikçe artıyor. MediaCoder bu tarz yazılımlar arasında ücretsiz olması ve yüksek performansı ile en iyi yazılımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Program Kullanımı:

Program aynı zamanda Türkçe dil desteğine sahip ve devreye sokmak için “Options>User Interface Language>Turkish” menü yolunu izleyerek programı Türkçe yapabilirsiniz. Fakat programın kullanımı zaten çok kolay olduğu için direk olarak İngilizce şekilde de kullanabilirsiniz.

Programı kurduğunuzda karmaşık sayılabilecek bir arabirim karşınıza çıkıyor. Dönüştürme işlemine tabi tutacağınız dosyaları eklemek için araç çubuğundaki “Add” butonuna tıklayın. Burada yer alan “menu_add_dir_all”‘a tıkladığnızda bir klasörün içerdiği tüm alt klasörlerdeki ses ve video dosyalarını da dönüştürme listesine ekleyebilirsiniz.

Ekranın en alt kısmında yer alan iki panelden soldakini kullanarak videolarınızı dönüştürebilirken, sağdakini kullanarak da ses dosyalarını dönüştürebilirsiniz. Soldaki panelden “Ses” ya da “Video” sekmelerini seçerek, dönüştürme yapacağınız formatla ilgili ayrıntıları belirleyebilirsiniz. Programı kullanarak yaptığınız dönüştürme işleminden sonra yeni oluşturulan dosyaları oynatmak için Ctrl+F7 tuşlarını kullanabilirsiniz. Cep telefonları, dijital medya oynatıcıları, oyun konsolları gibi cihazlarda oynatılabilecek uyumlu videolar oluşturmak için ise “Uzantılar” menüsüne girerek burdaki seçenekleri deneyebilirsiniz.

İndirmeye başlamadı mı?
Kaydetme penceresi açılmadıysa indirmek için tıklayın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen