Çar. Nis 24th, 2024

İsrail‘deki Yangına Müdahale Etmek Üzere Türkiye’den İki Yangın Söndürme Uçağı Gönderildi.

İsrail‘in Hayfa kentinde en az 40 kişinin öldüğü yangına müdahale etmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla Türkiye’den iki yangın söndürme uçağı gönderildi. Uçaklar, Ankara Güvercinlik Havaalanı’ndan bu sabah saat 06.40 sıralarında yola çıktı.

ABD BAŞKANI OBAMA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail‘in Hayfa kentinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
ABD’nin başkenti Washington’da Yahudilerin Hanuka bayramı dolayısıyla Bayaz Saray’da verdiği resepsiyonda konuşan Barack Obama, İsrail‘in kuzeyinde yer alan Hayfa kentinin ormanlık alanında meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına ”en samimi başsağlığı dileklerini sunduğunu” belirtti.

Obama ayrıca, ABD’nin, İsrail‘deki yangın söndürme çalışmalarına yardımda bulunmak amacıyla bütün hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

İsrail‘in Hayfa kentinin Karmel dağlarındaki ormanlık alanda önceki akşam başlayan yangın, 40 kişinin ölümüne yol açtı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dokuz ülke, yangına müdahale etmek üzere yangın söndürme uçağı ve helikopter yollayacağını açıkladı. (Cihan Haber Ajansı)

By