Per. Mar 28th, 2024

Muhalefetin oy oranı için tahminde bulundu

Arınç, Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere ilişkin partisinin ve muhalefetin oy oranı için tahminde bulundu.
Bülent Arınç, Haziranda gerçekleştirilecek genel seçimlerde, AK Parti’nin yüzde 47 veya üzeri oy alacağını tahmin ettiğini bildirdi.

Arınç, Kanal D’de yayınlanan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

”YÜZDE 47 VEYA ÜZERİ OY ALIRIZ”

Bülent Arınç, ”Seçim konusunda AK Parti ne alacak bir tahmininiz var mı?” sorusuna, ”Yüzde 47 çok yüksek bir rakamdı 2007 için. Ben o kadar yüksek bir beklenti içinde değildim. Yani 40-43’ler seviyesinde bekliyordum. Halk bu. Nasıl tepki vereceğini seçimde gösteriyor. Şimdi bizim için ulaşılması gereken yer yüzde 47’yi korumaktır, hatta mümkünse üzerine çıkmaktır” yanıtını verdi.

Arınç, yüzde 47 ve üzeri bir oy alacaklarını tahmin ettiğini söyledi. Program sunucusu Mehmet Ali Biran’ın ”Yani üstü deyince…” demesi üzerine Arınç, ”Üstü olunca artık ağanın eli tutulmaz”diye espri yaptı.

”CHP ne yapar?” sorununa da Arınç, ”CHP bugünkü gidişiyle umutları kısa zamanda tüketir gibi geliyor bana. Yani Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa gelmesi ve ilk hareketleri belli bir ilgi alanı haline getirmişti CHP’yi… Yani yüzde 25’lerde kalır diye düşünüyorum” cevabını verdi.

Arınç, MHP’ye, MHP’nin tabanına uzak bir kişi olmadığını belirterek, ”Ama halen baraj sorunu olduğunu çok söylüyorum. Geçebilirler ama kıl payı, kılıcın üstünde” dedi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen