Per. Mar 28th, 2024

Şehitlerin evine ateş düştü

Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında Ankara’nın Tuluntaş Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan kara pilot üsteğmenler Şükrü Pürlü, Taner Erdoğan, Fikri Dilsiz, Erhan Gül ve Kemal Taşçı’nın evine ateş düştü.

Eğitim uçuşu sırasında Ankara’nın Tuluntaş köyü yakınına düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin eşi Duygu, Annesi Feraye, Babası Musa Gül, yakınları, çalışma arkadaşları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in eşi Nurdan Koşaner, bazı generallerin eşleri, Ankara Garnizonu’nda görevli pek çok subay ve astsubay katıldı.

ŞEHİT EŞE SON VEDA

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Üsteğmen Gül’ün Türk Bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Bu sırada anne Gül, kendisini sakinleştirmeye çalışan yakınlarından uzaklaşarak oğlunun tabutuna koştu. Feraye Gül, “Körpecik fidansın, o buz gibi toprağa seni nasıl gömerim” diyerek oğlunun tabutunun önüne geçti ve tabutu öptü.

Şehit Üsteğmen Erhan Gül’ün bir buçuk yıl önce evlendiği genç eşi Duygu Gül ise, eşine son kez “seni seviyorum” diyerek veda etti. Acılı eş Duygu Gül, güçlükle ayakta durabildi.

Kocatepe Camii’ndeki törenin ardından Erhan Gül’ün cenazesi, yakınların ve silah arkadaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanmak üzere Cebeci Asri Mezarlığına götürüldü

Anne Feraye Gül, Cebeci Şehitliğine götürülmek üzere törenin ardından cenaze aracına konulan oğlunun naaşının ardından bir süre koştu.

Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı’nın İstanbul’daki ailesinin oturduğu bina ve mahalle Türk bayrakları ile donatıldı.

Taşçı’nın ailesinin oturduğu Güngören’deki 3 katlı binanın tüm katlarının pencere ve balkonlarına, sokağa ve çevredeki evlerin camlarına Türk bayrakları asıldı.

Taşçı’nın akrabaları yaptıkları açıklamada helikopter kazasını dün televizyon haberlerinden öğrendiklerini, kaza haberi üzerine anne ve babasının Kemal Taşçı’ya ulaşmaya çalıştığını belirtti.

İlerleyen saatlerde komutanları tarafından Taşçı’nın anne ve babasının aranarak oğullarının şehit düştüğü haberini verdiklerini anlatan Taşçı’nın akrabaları, anne Hamiyet Taşçı’nın halen kendini toparlayamadığını kaydetti.

Baba Müslüm Taşçı’nın, diğer oğlu Enes Taşçı ile Ankara’ya Kemal Taşcı’nın cenazesini almaya gittiğini dile getiren şehidin akrabaları, Taşçı’nın cenazesinin akşam saatlerinde İstanbul’a getirileceğini ve büyük olasılıkla GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi morguna konulacağını bildirdi.

Bu arada, 4 yıldır Ankara’da görev yapan Kemal Taşçı’nın 2 yıllık evli olduğu ve eşi Özlem Taşçı ile birlikte Ankara’da yaşadığı öğrenildi.

Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı’nın cenazesi, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı şehitliği’nde toprağa verilecek.

ÜSTEĞMEN ŞÜKRÜ PÜRLÜ

Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün (29) helikopter kazasında hayatını kaybettiği haberi, memleketi Sivas’taki yakınlarını üzüntüye boğdu.

Bekar olduğu belirtilen şehidin TCDD’de çalışan babası Fevzi ve annesi Neşe Pürlü’nün Ankara’ya gittiği öğrenildi.

3 kız kardeşi olduğu öğrenilen Pürlü’nün şehit düştüğü haberini alan yakınları, şehidin İstasyon Caddesi Ray Blokları’ndaki baba evine gitti. Pürlü’nün yakınlarının taziye ziyareti sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Akrabası olan şehidin baba evine gelen Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, ”Şehitlik bir faniye nasip olacak en yüce mertebedir. Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük fakat vatanımız, milletimiz sağ olsun. Helikopter kazasında şehit olan diğer kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerinin acılarını paylaşıyorum” diye konuştu.

Şehidin dayısının eşi Gülsen Dal da Şükrü Pürlü’nün geçen yıl İstanbul’da uçak kazası geçirdiğini ve kolunun kırıldığını belirtti.

Yakınlarından Ömer Korkmaz da Pürlü’nün İstanbul’da görevli olduğunu, Ankara’ya geçici görevle gittiğini tahmin ettiklerini belirterek, ”Gece geç saatlere kadar bekledik, isim açıklamadılar, sabah duyduk. Olayın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

-“SABAH YOLCU ETTİK AKŞAM ŞEHİT HABERİNİ ALDIK”

Üsteğmen Taner Erdoğan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiği haberi, memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesindeki yakınlarını üzüntüye boğdu. Olayın duyulmasının ardından şehidin yakınları, Gazi Mahallesi Ülkekent’teki baba evine akın etti.

Üç erkek kardeşin en büyüğü olduğu, geçen ağustos ayında avukat Gonca Erdoğan ile evlendiği kaydedilen şehidin baba evinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şehidin babası Pehlül ve annesi Habibe Erdoğan’a oğullarının şehit olduğunun gece saatlerinde haber verildiği, anne babanın daha sonra Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Bu arada şehidin hafta sonu tatilini geçirmek üzere baba evine geldiği ve dün Ankara’ya döndüğü belirtildi.

Şehidin kardeşi Ahmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin hafta sonunu geçirmek üzere Erbaa’ya geldiğini belirterek, ”Dün biz onu sabah yolcu ettik. Akşam şehit haberini aldık” dedi.

-“KEŞKE DÜĞÜNE GELSEYDİNİZ”

Üsteğmen Dilsiz’in Mersin’deki ailesine acı haberi, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri sabah saatlerinde ulaştırdı.

Aile, daha sonra askeri yetkililer tarafından hava yoluyla Ankara’ya götürüldü. Akşam saatlerinde kente gelmesi beklenen şehidin naaşı, bu gece Mersin Devlet Hastanesi Morgu’nda kalacak ve yarın Muğdat Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Nusratiye Mahallesi’ndeki baba ocağının ön cephesine Türk bayrağı asıldı. Evde, taziyeleri ise şehidin anneannesi Ayşe Fatma Oturan ve amcası Ali Dilsiz kabul ediyor.

Anneanne Oturan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunu ile son olarak yılbaşında görüştüklerini belirterek, şehidin İzmir’de görev yaptığını söyledi.

Torununun, İzmir’deki görevi sırasında eğitim amacıyla Ankara’ya geçici görevle gönderildiğini anlatan Oturan, ”5 ay önce Ankara’ya gitmişti. Şubat ayında da görevini tamamlayıp tekrar İzmir’e dönecekti” dedi.

Torununun bekar olduğunu anlatan Oturan, ”Muradına eremeden öldü” şeklinde feryat etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Oturan, gelen misafirleri ise ”keşke düğününe gelseydiniz” diyerek karşılarken, ”Bu nasıl oldu anlamadım. Erken düğün oldu. Herkes düğününe gelecekti. Neden erken geldiniz. Genç yaşta öldün yavrum” diye ağıt yaktı.

Amca Ali Dilsiz ise dün gece kazayla ilgili haberleri izleyemediklerini, acı haberi sabah saatlerinde kardeşinden aldığını söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, eğitim uçuşu sırasında Ankara’nın Tuluntaş köyü yakınlarında düşmüş, kazada 5 pilot şehit olmuştu.

-HELİKOPTERİN ENKAZI KALDIRILDI

Alınan bilgiye göre, helikopter kazasının meydana geldiği bölgeye sabah saatlerinde gelen askeri savcı ile olay yeri inceleme ve kaza kırım ekiplerinin çalışmaları gün boyu sürdü.

İncelemenin ardından helikopter parçaları askerler tarafından elle toplanarak, ulaşım imkanları kısıtlı olan kaza alanına getirilen traktör römorkuna taşındı. Helikopterin ana gövdesi ise vinç yardımıyla kamyona yüklendi. Parçaların, incelenmek üzere Kara Havacılık Okuluna götürüldüğü öğrenildi. Bölgedeki askeri ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları yaklaşık 7 saat sürdü.

Bu arada, helikopterin düştüğü bölgenin çevresi jandarma ekipleri ve nöbetçi askerler tarafından güvenlik kordonuna alındı, bölgeye medya mensupları ile vatandaşlar yaklaştırılmadı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen