Per. Mar 28th, 2024

Sinan Kerim Uçkaç’ın haberi

Uluslararası Stratejik Danışma Merkezi (USADEM), 11 ilde 2 bin 160 denek üzerinde örnekleme yöntemiyle bir anket yaptı.

12 Haziran genel seçimlerine yönelik anket, 1 Aralık 2010 ile 15 Ocak 2011 arasında yapıldı. AK Partinin 46.7 ile birinci sırada yer aldığı ankentte, CHP’nin oy oranı ise 27.40, MHP ise yüzde 11,21.

USADEM Başkanı ve Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Armağan, seçim sürecine giren ülkemizin sosyopolitik profilini saptamak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yapılan çalışmanın bir kamuoyu araştırması olmadığını vurgulayan Armağan, “Bilimsel ve akademik bir çalışmadır. Verilerimizi birkaç ay içerisinde topluyoruz ama değerlendirmesi yaklaşık 1 yıl sürüyor” diye konuştu.

İktidara destek yüzde 52

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde seçmenin oy verme eğilimini tespit etmeye çalıştıklarını kaydeden Armağan, “Bu çalışmamızda AK Parti yüzde 46.70, CHP 27.40, MHP’nin 11.21, BDP’nin ise yüzde 7.65 oy oranına sahip olduğunu gördük. Bilimsel gerçekler gösteriyor ki Türkiye’de olağanüstü bir durum olmazsa AK Parti tek başına iktidar olacaktır.

Bunun yanı sıra AK Partinin başarılı olduğunu düşünen seçmen oranı yüzde 52. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan mutsuz olduğunu düşünenler de yüzde 51. Toplumda insanların yarısından fazlası mutsuzsa herkesin şapkasını önüne koyarak düşünmesi lazım” dedi.

Anketteki, “Baykal ve Kılıçdaroğlu dönemlerinde CHP’nin performansı” sorusunda ise Deniz Baykal CHP’sinin başarılı olduğunu söyleyenlerin oranı Yüzde 9.5 olurken, Kılıçdaroğlu’nu başarılı bulanların oranı yüzde 38.6 oldu.

BUGÜN

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen