Çar. Nis 24th, 2024

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor’da görev yapan halef-selef teknik direktörler Bülent Uygun ve Rıza Çalımbay, ligde yarın Eskişehir’de oynanacak maçta eski takımlarına karşı taktik savaşı verecek.

Ligde 23. haftanın açılış maçında, yarın saat 20.00’de Eskişehirspor sahasında Sivasspor’u konuk edecek. Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Sivasspor ile orta sıralarda yer alan Eskişehirspor arasındaki mücadele, teknik direktörler Rıza Çalımbay ve Bülent Uygun için de farklı bir anlam taşıyor.

Sivasspor’a tarihinin en önemli başarılarını yaşatan teknik direktör olarak kayıtlara geçen şu anda da Eskişehirspor’un başarısı için çalışan Bülent Uygun ile Eskişehirspor’da görev yaptığı 2 yılın ardından bu sezon ligin 10. haftasında memleketinin takımı Sivasspor’un teknik direktörlüğü görevine getirilen Rıza Çalımbay, yarınki maçta eski takımlarına karşı taktik savaşı verecek.

Bir dönem formasını giyip kaptanlığını ve genel menajerliğini yaptığı Sivasspor’u teknik direktör olarak da ligde zirveye taşıyan, üst üste 2 sezon kırmızı-beyazlı ekibi ligde şampiyonluk yarışının içinde tutan ve Türkiye Kupası’nda yarı final oynatan, Sivas ekibinin Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlayan Bülent Uygun ile Eskişehir’deki teknik direktörlük macerasının ardından kariyerine memleketi Sivas’ta devam eden Rıza Çalımbay arasındaki taktik savaşının sonucu, Sivaslı ve Eskişehirli futbolseverlerce merakla bekleniyor.

Birbirlerinin halef-selefi olan ikilinin kozlarını paylaşacağı mücadele, ligin alt sıraları açısından da büyük önem taşıyor.

Fenerbahçe’de futbol oynadığı dönemlerde attığı gol sonrası verdiği ”Asker Selamı” nedeniyle futbolseverler tarafından ”Asker Bülent” olarak bilinen eski gol kralı ve milli futbolcu Bülent Uygun yönetimindeki Eskişehirspor ile Beşiktaş’ın efsane oyuncularından ”Atom Karınca” lakaplı eski milli futbolcu Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor arasındaki mücadeleye futbolseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor.

Bülent Uygun ve Rıza Çalımbay, yarınki maçla birlikte eski takımlarına karşı teknik direktör olarak ilk kez mücadele edecek. Sivasspor’dan ayrıldıktan sonra geçen sezon herhangi bir takımı çalıştırmayan Bülent Uygun, bu sezon başında Bucaspor ile anlaşmıştı. Ligin 7. haftası sonrası Bülent Uygun ile yolları ayrılan Bucaspor, 9. haftadaki Sivasspor-Bucaspor maçına yeni teknik direktörü Samet Aybaba yönetiminde çıkmıştı.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Eskişehirspor ise ligin 5. haftasında deplasmanda teknik direktör Mesut Bakkal idaresindeki Sivasspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Yine ligin 7. haftasında İzmir’de oynanan ve golsüz eşitlikle sona eren Bucaspor-Eskişehirspor maçında, o tarihte Buca ekibinde görev yapan Bülent Uygun, Rıza Çalımbay görevinden ayrıldığı için Ali Haldun Girginer yönetimindeki Eskişehir ekibine karşı mücadele etmişti. Bucaspor-Eskişehirspor maçının ardından Bucaspor’daki görevinden ayrılan Bülent Uygun, Eskişehir temsilcisi ile anlaşmaya varmıştı.

Bülent Uygun ayrıldıktan sonra önce Muhsin Ertuğral, ardından Mesut Bakkal ile çalışan Sivasspor, son olarak Rıza Çalımbay ile anlaşmıştı. Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Eskişehirspor ise Çalımbay’dan boşalan göreve Bülent Uygun’u getirmişti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen