Per. Nis 18th, 2024

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Yalova İl binasında düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de artık hukuk dönemi bitmiştir. Ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerine Maaşlarına ve özlük haklarına yeni düzenlemeler yapılmak istendiğini söyleyen İnce, düzenlemenin çıkması halinde Anayasa Mahkemesi üyelerinin baskı altına alınacağını iddia etti. İnce, “Yüksek yargıçlara, bu yasayı geçirdikten sonra, Başbakanın istediği doğrultusunda bir karar vermezlerse, maaşınızı ben veriyorum nankörler diyecek. Tıpkı Kıbrıslılara, GS’lilere dediği gibi” dedi..

Hükümetin, Anayasa Mahkemesi üyelerinin maaşlarına zam yaparak ve bazı düzenlemeler yaparak etki altına almaya çalıştığını söyleyen İnce, şöyle konuştu:

“Anayasa mahkemesi başkanının maaşını 7 bin TL’den 15 Bin TL’ye çıkartıyor. Üyelerin maaşlarını da 6 Bin TL’den 11 Bin TL’ye çıkartıyor. Anayasa mahkemesi üyelerine kırmızı plaka getiriyor. Bakmakla hükümlü olduğu ailelerine mahkeme bütçesizinden ödenek, ve diplomatik pasaport getiriyor.. Başbakan GS Arena Stadyumunun açılışında protesto edilince ne demişti: Paranızı ben veriyorum. Nankörler demişti. Sonra Kıbrıs için ne dedi: paranızı ben veriyorum beslemeler. Sanki babasının parasını veriyor. Şimdi yakında Anayasa mahkemesi üyelerine de bunu diyecek. Yalova’dan Yüksek Yargıçları uyarıyorum Sizler bu ülkenin onurusunuz..Cumhuriyetin en önemli kurumların başında görev yapıyorsunuz. Demokrasiden nasibini almamış bir başbakanın yakında diline düşeceksiniz. Bu yasa TBMM’den geçerse sizler bu düzenlemeyi red etmelisiniz. Yüksek yargıçlara, bu yasayı geçirdikten sonra, Başbakanın istediği doğrultusunda bir karar vermezlerse, Maaşınızı ben veriyorum diyecekler. Tıpkı Kıbrıslılara, GS’lilere dediği gibi.”

Türkiye’de özellikle Hukuk sitemini, Yargıtay’ı yıpratmak için AKP’nin psikolojik bir propaganda yürüttüğünü söyleyen İnce, Hizbullah davasıyla bu psikolojik propagandanın devam ettiğini, Yargıtay’da 5 ay bekleyen dosyanın, Adli Tıpta 5 yıl boyunca bekletildiğini iddia etti. İnce, “Adli topta 5 yıl bekleyen dosyaya ses çıkarmayanlar Yargıtay’a yüklenmişlerdir. Bunun tek bir amacı vardır. Yargıtay’ı ele geçirmek. Cumhurbaşkanı Gül’e sesleniyorum. Bu tasarıyı onaylarsanız Ülkeye çok büyük bir kötülük yapmış olursunuz. Cumhurbaşkanı Gül, bu tasarıyı imzalamamalı. Aksi halde her şey Recep Tayyip Erdoğan’ın eline geçmiş olur” dedi.  

ANKA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen