Cum. Nis 19th, 2024

Van İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kent merkezi ve ilçelere bağlı köylerde dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu 37 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışının etkisini yitirdiği köy yollarında karla mücadele çalışması başlatıldığını belirten yetkililer, yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimleri ile ulaşım sağlanamayan Hakkari’de, iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Hakkari’de 3, Ağrı’da ise 14 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu vurgulayan yetkililer, yağış ve fırtınanın etkisini yitirdiği bölgelerde sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başlandığını, yolların bugün ulaşıma açılmasının beklendiğini kaydetti.

-MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI-

Van ve Hakkari’de öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda araç, Yüksekova-Hakkari ile Van-Çatak karayolunda mahsur kaldı.

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Hakkari-Yüksekova karayolundaki Yeni Köprü mevkisinde, yol ortasında yan dönen araçlar yüzünden karayolu bir süreliğine ulaşıma kapandı. Araçlar, karayolları ekipleri ile Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığında görevli askerlerin yardımı ile yoldan çekildi.

Sürücüleri buzlanmaya karşı uyaran karayolları yetkilileri, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmayan sürücülerin uzun yola çıkmaması gerektiğini bildirdi.

Van’ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi’nde eğitim gören kayakçıları almaya giden servis aracı da Van-Çatak yolundaki buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak kara saplandı. Yaklaşık iki saat yolda mahsur kalan sürücünün, bölgede bulunan 112 Acil Servis görevlilerinden yardım istemesi üzerine araç, Sağlık Müdürlüğüne ait paletli kar ambulansı ile çekilerek kurtarıldı.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen