Cum. Mar 29th, 2024

 Kastamonu’nun Cide ilçesinde CHP’ye katılan 250 kişinin parti rozetleri, düzenlenen törenle takıldı.

Altay, Kastamonu Üniversitesi Uygulama Oteli Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Rıfat Ilgaz’ın memleketi olan Cide ilçesinde bulunduklarını, Cumhuriyete karşı büyük Atatürk’ün bıraktığı kutsal emanete karşı tarihi bir sorumluluk içinde olduklarını bildiklerini söyledi.

Altay, ”Bugün CHP ailesine katılacak arkadaşlarımız şüphesiz, içlerinde o ailelerin birer mensubu olduklarını hep hissettiler. En azından CHP ailesinin bir mensubu gibi hissetmedilerse de Cumhuriyetin çocukları olarak kendilerini hep hissediyorlardı. Atatürk devrimlerinin çağdaşlaşma ve uygarlık yolunun birer neferi olduklarının hep bilincindelerdi. Ve onlar diyorlardı ki, büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet bir tehdit ve tehlike altına, tehlike içine girmez. Biz de işimize gücümüze bakalım. Nasıl olsa CHP var. Toplumda diğer önemli iş ve işlev yapan dernekler var. Kitle örgütleri var. Biz keyfimize bakalım diyorlardı belki” dedi.

Altay, şöyle konuştu:

”Şimdi geldiğimiz bu noktada, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu noktada bugün CHP ailesine katılacak olan arkadaşlarımız her halde şöyle bir ruh hali içindeler. İşin şakası kalmadı. 1923’te Cumhuriyet kurulurken de karşı devrimciler vardı. Belli ki, 87 yılda da devrim tamamlanamadı. Bu çağdaşlaşma modernleşme projeleri hayata geçirilemedi. İkmal de edilemedi. Anlaşıldı ki, bize ihtiyaç var diye düşündüler arkadaşlar ve bugün resmen CHP’li oluyorlar. Doğru düşündünüz, gerçekten size ihtiyacımız var. Doğru düşündünüz, büyük Atatürk’ün 87 yıl önce yaktığı meşaleyi o devrimi o projeyi ikmal edemedi. Türkiye tamamlayamadı, doğru düşündünüz Cumhuriyetin ilk yıllarında karşı devrimciler vardı. Onlar belki o zaman çarık giyiyorlardı, fes giyiyorlardı. Şimdi aynı düşüncede olan karşı devrimciler, iskarpin giyiyor, kravat takıyor. Ama kafaları 87 yıl önceki Kubilay’ı katleden kafalar kadar örümcekli olan karanlık kafalar var.

Bunlara karşı mücadele edeceğiz. Bunlara karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Bu bilinçle bugün Cide’de biraz daha büyüyoruz. Parti olarak büyüyoruz. Nicelik olarak çoğalıyoruz. Bu partimizin Cide’deki başarısına niteliksel olarak da hiç şüphesiz yansıyacak. Bu sebeple bugünkü tören bu mütevazi tören çok anlamlıdır. Parti için çok anlamlıdır. Yani bir başka parti etkinliğinden bana göre daha önemlidir. Bir de Kastamonu gibi büyük geniş yüzölçümüne sahip bir ilin önemli bir ilçesi sahil ilçesi, tarihte çok önemli olaylara imza atmış bir ilçe ve bu ilçede tıpkı Türkiye’nin bir çok başka ilçesinde olduğu gibi sosyal demokrat bayrağı, bu ilçenin en yüksek tepesi neresiyse 12 Haziran’da onu oraya dikeriz.”

1977 seçimlerinin, CHP’nin çok partili siyasi hayatta en yüksek başarı elde ettiği seçimler olduğunu anımsatan Altay, sözlerini şöyle tamamladı:

”O seçimde iki şey yüzde 42,5 oyu almamıza sebep olmuştu. Birincisi Karaoğlan rüzgarı, ikincisi başta gençler ve kadınlar olmak üzere CHP örgütünün o şanlı mücadelesi. Şimdi ey örgüt, ey hanımefendiler, ey gençler şimdi Kılıçdaroğlu rüzgarı 1977’deki Karaoğlan rüzgarından hiç aşağı değil. Fazlası var eksiği yok.

Şimdi kalan kısmı tamamlamak kadınlar ve gençler olmak üzere bütün CHP’lilerin o 1977’deki ruhu, inancı tazelemelerinden geçiyor ve zaten o ruh ve inancın örgütlerde coşkusunun ayağa kalktığını, depreştiğini ve koşmak üzere start çizgisine geldiğini memnuniyetle görüyoruz. Bu start çizgisinden başlayan koşumuz 12 Haziran’da inşallah tıpkı 1977’de olduğu gibi yüzde 42’leri aşan bir sonuçla noktalanacaktır. Elbette Cide hedeflenen 5 bin oyu da şüphesiz bu çerçevede alacaktır. Aramıza resmi olarak katılan bütün CHP’lilere hoş geldiniz diyorum yolumuz açık olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından CHP’ye katılan 250 kişiye rozetleri takıldı.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen