Cum. Mar 29th, 2024

Nokia, Microsoft ile oluşturmayı planladığı ekosisteme yönelik yatırımları nedeniyle 2011 ve 2012’nin geçiş yılları olacağını tahmin ettiğini, bu nedenle geçiş sonrasında uzun vadeli hedeflerinin cihazlar ve servisler net satışlarının pazardan daha hızlı artması ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) dışı faaliyet karının yüzde 10 ya da daha fazla olması yönünde olduğunu bildirdi.

Nokia’dan yapılan yazılı açıklamada, dinamik ve rekabetçi bir ortamda Nokia’nın yürütme hızını artırmak üzere liderlik ve operasyon yapısında bazı değişiklikler yapılmasını öngören yeni stratejik yönelimle bağlantılı olarak, mobil cihaz sektörünün yanı sıra, Nokia Siemens Networks ve mobil ve sabit altyapı ve ilgili servisler pazarı için yeni finansal hedef ve tahminleri açıklandı.

Nokia’nın, 2011 ve takip eden yıllarda mobil cihaz sektöründe gelirlerin artmasını beklediği ve bu gelişmede, dünya çapında akıllı telefonların gittikçe daha fazla kullanılması ve özellikle gelişmekte olan pazarlarda mobil cihaz ve servislerin daha çok benimsenmesi etkili olacağı belirtilen açıklamada, Nokia, daha uzun vadede, mobil cihaz sektöründe brüt kar oranlarının rekabetten dolayı baskı altında olacağını tahmin ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Nokia’nın 11 Şubat 2011 tarihinde başlattığı stratejik dönüşümden dolayı cihazlar ve servisler iş koluna yönelik tüm yılı kapsayan beklentilerin, önemli belirsizliklerle karşı karşıya bulunduğu, bu nedenle Nokia’nın 2011’e ait yıllık hedefleri açıklamanın uygun olmayacağına inandığı vurgulandı.

”2011’DE GELİRLER AZ ARTACAK”

Şirketin kaydettiği gelişmeleri ara raporlarında belirtmek ve koşullar izin verdiği müddetçe yıllık hedeflerini paylaşmak amacıyla kısa vadeli çeyrek dönem tahminlerini açıklamayı sürdürebileceğini düşündüğü ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

”Nokia, Microsoft ile oluşturmayı planladığı ekosisteme yönelik yatırımlar yaptığı için 2011 ve 2012’nin geçiş yılları olacağını tahmin ediyor. Geçiş sonrasında ise Nokia’nın uzun vadeli hedefleri şöyle sıralanıyor; cihazlar ve servisler net satışlarının pazardan daha hızlı artması, cihazlar ve servisler IFRS dışı faaliyet karının yüzde 10 ya da daha fazla olması.

Nokia Siemens Networks ve mobil ve sabit altyapı ve ilgili servisler pazarına yönelik hedef ve tahminler Nokia ve Nokia Siemens Networks, sektördeki toplam gelirlerin 2010’a kıyasla 2011’de çok az artmasını bekliyor. Mobil genişbant ve servisler gibi belli alanlarda büyüme beklenirken, bu beklentinin belli alanlardaki düşüşlerle ve süregelen zorlu rekabet ortamıyla bir miktar dengelenmesi de tahminler arasında.”

Nokia Siemens Networks’ün sektörün büyüyen alanlarında edindiği sağlam konuma bağlı olarak Nokia ve Nokia Siemens Networks tarafından belirlenen hedefler ise şöyle sıralanıyor:

”Nokia Siemens Networks net satışlarının 2011’de pazardan daha hızlı artması, Nokia Siemens Networks IFRS dışı faaliyet kârının 2011’de sıfır kar noktasının üzerinde olması. Nokia ve Nokia Siemens Networks ayrıca, Nokia Siemens Networks’ün IFRS dışı yıllık işletme maliyetlerini ve genel üretim giderlerini 2011’in sonuna kadar 2009’un sonuna kıyasla 500 milyon avro azaltmasını hedeflemeyi sürdürüyor.”

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen