Cum. Mar 29th, 2024

Emine Konuk’un haberi

Halterde 3 kez Türkiye şampiyonu olan Hayran, köyündeki bir tanıdığının ”Senden hiçbir şey olmaz” sözünden etkilendiğini belirtti.

Merkeze bağlı Hayranlı köyünde yaşayan ”B3 (yüzde 10 görme gücüne sahip)” düzeyindeki görme engelli Dursun Hayran, ilkokulu köyünde, o dönemde gittiği orta okulu ise taşımalı eğitimle Sivas’ta tamamladı. Üç yıl öncesine kadar köyünde yaşayan Hayran, Sivas Görme Engeliler Spor Kulübü ile tanıştıktan sonra hayatı tamamen değişti. Bunun üzerine spora başlayan Hayran, Sivas’a yerleştikten sonra liseyi dışarıdan bitirdi. 

Halter, atletizm ve gülle atma müsabakalarında önemli başarılar elde eden Hayran, AA muhabirine, 2009 yılında spora başladığını söyledi.

Hayran, 3 yıl öncesine kadar köyünde tarlada çalışıp, hayvan otlatarak babasına yardımcı olduğunu belirten Hayran, ”Sivas’a geldim. Sporla tanıştım. Bir baktım benim gibi görme engelli arkadaşlarım spor yapıyor. Ben de spora başladım. Çalışarak başarıları elde ettim. Çalışarak her şey oluyor” dedi.

Başladığı ilk yıl halterde Türkiye şampiyonu olduğunu, ayrıca 2 madalya kazandığını, o yıl bir de rekor kırdığını bildiren Hayran, 2010 yılında katıldığı şampiyonalarda halterde iki rekor kırdığını, geçen yıl Ekim ayında Türkiye’de yapılan Halter Görme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğü aldığını aktardı.

Bu yıl Sivas İbrahim Geneş Spor Kulübünde spor yaptığını, 19-20 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılan Halter Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda 2 madalya kazandığını ve 5 rekor kırdığını anlatan Hayran, spora başladığı günden bugüne kadar 6’sı halter, diğerleri gülle atma ve atletizm olmak üzere 11 madalya elde ettiğini kaydetti.

Bu madalyaların sadece ikisinin ikincilik, birinin de dünya üçüncülüğü olduğunu ifade eden Hayran, 8 kez de birincilik madalyası aldığını, başarısını sistemli ve düzenli çalışmasına borçlu olduğunu vurguladı.

Köyde yaşayan bir tanıdığının ”Senden hiçbir şey olmaz” sözünden çok etkilendiğini de anlatan Hayran, ”Aldığım madalyalarla bir işe yaradığımı gösterdim” dedi.

Görme düzeyinin B3, şu an tek sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Hayran, bu sorunun çözülmesiyle hayata bakış açısının daha da değişeceğini kaydetti.

Hayran, milli sporcu olması nedeniyle üniversite eğitimini de Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda tamamlamayı hedefliyor.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen