Cum. Nis 19th, 2024

12 Haziran’da yapılacak seçim kararının 4 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından gözler Anayasa gereği görevlerinden ayrılacak olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a çevrildi. Seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından beş gün sonra Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarının Anayasa gereği görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bakanlıklara ise Başbakan tarafından, TBMM içinden veya dışarıdan bağımsızlar atanacak.

-ÜÇ KOLTUĞA GETİRİLECEK MUHTEMEL 3 İSİM-

Seçim takvimi gereği Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 9 Mart Çarşamba günü istifa edecek. İstifayla boşalacak üç koltuğa ise bakanlık müsteşarlarının getirilmesi bekleniyor.

-KAMUDA İSTİFA FURYASI-

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday olacak kamu görevlileri 10 Mart 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini verecek. Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından isçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve silahlı kuvvetler mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacak.

Siyasi partiler milletvekili kesin aday listelerini 26-27 Nisan tarihlerinde YSK’ya sunmaları bekleniyor. Siyasi partiler milletvekili kesin aday listelerini, YSK’ya sunduktan sonra seçim maratonu başlayacak

ANKA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen