Cts. Nis 20th, 2024

Şener, Mersin’in Erdemli ilçesinde parti teşkilatının açılışında yaptığı konuşmada, istikrarlı çalışmaları sayesinde 12 Haziran itibarıyla Türk siyasinde yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi.

Önümüzdeki seçimlerin iyi değerlendirilmesini isteyen Şener, şöyle devam etti:

”Hükümetin uygulamış olduğu ekonomik politikalar, işsizliği artırmış, ekonomik büyümeyi Cumhuriyet tarihimizin en düşük kıymeti haline dönüştürmüştür. Çiftçi, esnaf, köylü, memur, dul ve yetim perişandır. Emekliler ve asgari ücretliler açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Buna ‘dur’ demek gerekir. Bunu da ancak biz sağlarız.”

Mersin’e gelişi sırasında narenciye bahçelerindeki limonların halen dalında beklediğini gözlemlediğini anlatan Şener, ”Mart ayının ortasına gelmemize rağmen ürünler hala dalında. Sanki iktidar bu bölgenin insanını hiç görmüyor. Nasıl görsünler ki siyasiler ve iktidar kendi dertleri ile meşgul. Televizyon ekranlarında hergün seyrediyorsunuz; sabah akşam kavga ediyorlar. Bunlar siyasetçi değil kavgacılar. Söyledikleri sözlerde, yaptıkları kavgada, vatandaşın derdine merhem olacak bir gram çalışma yok” diye konuştu.

Türkiye’de şiddetin artığını öne süren Şener, şöyle devam etti:

”Siyasetçinin beceriksizliği, siyasetin yeterli tedbir ve önlemleri almayışı, güvenlik sorununu ortaya çıkartmıştır. İnsanların davranış kalıpları bozulmuştur. Cumhuriyet tarihinin en yüksek şiddet olaylarının meydana geldiği yılları yaşamaktayız. Bunu üzüntü ve kaygı ile izlemekteyiz.

Bu genel ortamın bir ifadesi olarak zaman zaman aile içi şiddete ait haberleri basından takip ediyoruz. Zaman zaman da politikacılar, gazeteci ve sanatçılara yönelik şiddet olaylarını ve hadiselerini görmekteyiz. Son kamuoyunun gündeminde olan hepimizin çok yakından tanıdığı ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde sevilen ses sanatçılarımızdan İbrahim Tatlıses’in maruz kaldığı silahlı saldırıyı da şiddet ve nefretle kınıyorum.”

Bir gazetecinin seçim ittifakı konusundaki sorusunu yanıtlayan Şener, ”Saadet Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan hocamız, sağlığında ittifak yapılması konusunda çok arzulu ve istekliydi. İttifak oluşturmak için Saadet Partisi, Demokrat Parti ve katılım arzusunda olan bazı siyasi partilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından parti binasının açılışını yapan Şener, bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret edip, mahalledeki vatandaşlarla da sohbet etti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen