Cts. Nis 20th, 2024

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Süheyl Batum’un “Asker kağıttan kaplan” sözleri ile ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma talebi ile ilgili olarak, “Bugün itibariyle soruşturma izni verilmesine yer olmadığına karar verdik” dedi.

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde yapımı tamamlanan adalet sarayının açılış töreninde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın cezaevinde kötü koşullarda kaldığı yönündeki soruyu, “Bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları yaptık. Cezaevlerimiz hem yurt içinden hem yurt dışından kurumlar tarafından denetlenmektedir. Burada ne zorlaştırma ne kolaylaştırma söz konusu değildir. Ayrı kalmayı da kendileri talep etmiştir.” dedi. Bakan Ergin Başbakanlık’a sevk edilen basın yasasının kapsamı ile ilgili olarak da, “Değişik boyutları var. Yasadışı dinlemelerin cezalarını arttıran hükümler var. Basın mensuplarını en çok rahatsız eden, taciz eden maddelerde iyileştirmeler yapılmak suretiyle basın mensuplarının şartlarını iyileştirecek maddeler içeriyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Adalet Bakanlığı’nın talebi reddetmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek ‘Bakanlık soruşturma izni verseydi demokrasi ayıbı olurdu’ dedi.

Haber7-İHA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen