Çar. Nis 24th, 2024

AFRICOM’un, NATO’nun Libya’daki işgalinde bilgi akışı sağlayarak operasyonları asıl yöneten birim olduğu ortaya çıktı. Milli Gazete 7 ay öncesinden ABD’nin AFRICOM’u Afrika’daki operasyonlar için kurduğunu yazmıştı.

ABD öncülüğünde Libya’nın işgali kara harekâtının Nisan ayında başlayacağı yönündeki iddialarla yeni bir aşamaya girdi. İşgalle ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler ise aslında ABD’nin aylar öncesinden Afrika’da bazı eylemlere girişeceğini gösterdi. NATO’nun Libya operasyonun başlangıcında NATO güçlerine öncülük eden AFRICOM, tam da bu amaçla kuruldu.

Millî Gazete uyarmıştı

ABD’nin 150 bin kişilik ordusu Afrika’da AFRICOM adı altında her türlü operasyonu yapmak için hazır bekletiliyor. Milli Gazete 3 Eylül 2010’da “ABD’nin Afrika’daki NATO’su AFRICOM” adlı haberinde ABD’nin 150 bin kişilik bir orduyu Afrika’da AFRICOM adıyla tuttuğunu ve böylece Afrika’nın bütün enerji kaynaklarını denetim altına aldığını yazmıştı. Haberde ayrıca, ABD’nin bu gücü kullanarak Afrika’da bazı ülkeleri işgal edebileceğine de yer vermiştik. Libya’da gerçekleşen işgal haberimizi doğruladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen