Sal. Nis 16th, 2024

İtalyan yazar Luca Mozzati, Bell’Europa dergisindeki köşesinde, Ayasofya’nın tarihi serüvenine, mimari ve kültürel zenginliklerine “Ayasofya’nın Üç Hayatı” başlıklı yazısı ile geniş yer verdi. Yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle hazırlanan haberle, Ayasofya’nın müthiş mimari ve kültürel gizeminin kendisinde uyandırdığı hayranlığı ve mutluluğu okuyucuları ile paylaştı.

Ayasofya’nın kilise olarak başlayıp müze olarak devam eden tarihsel serüvenine, dönemler içinde geçirmiş olduğu değişikliklere, mimari özelliklerine değinen yazar, bu tarihi yapının geçen uzunca zamana rağmen günümüzde halen güzelliğini ve cazibesini koruduğunu vurguladı. Mozatti yazısının son bölümünde, “Kültürel geziler ve Kapalıçarşı’da Bir Tur” başlığıyla İstanbul’a da geniş yer verdi. Bu bölümde İstanbul’a nasıl gelineceği, havayolları şirketlerinin bilgileri, ülkeye giriş için gerekli belgelere, ziyaret edilmesi gereken yerlere ve İstanbul’da konaklanacak otellere, restoranlara, gece hayatının önemli mekânlarına ait ayrıntılı bilgiler okuyucuya aktarıldı.

Aylık olarak yayınlanan ve 40 bini aşkın tiraja sahip Bell’Europa dergisindeki yazı büyük beğeni toplayarak, dikkatleri bir kez daha Türkiye’ye çekti.

CİHAN

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen