Cts. Nis 20th, 2024

Erbakan’ın Fatih Camisi’ndeki cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Bakanlar Kurulu üyeleri, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İsmail Ağa Camisi emekli imam hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu ve kamuoyunda ”Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

Mahmud Ustaosmanoğlu’nun törene, tekerlekli sandalye ile getirildiği görüldü.

Törene katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Necmettin Erbakan’ın çok değerli insanlar yetiştirdiğini, Türkiye’ye çok hizmetler yaptığını belirterek, ”Bu kalabalık da onun unutulmadığını gösteriyor. Nur içinde yatsın” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar da Necmettin Erbakan’ın ölünceye kadar siyaset ve dünya barışı için hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, ”Ülkemiz çok ciddi bir ilim ve siyaset adamını yitirdi” diye konuştu.

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da Erbakan ile geniş muhabbetleri olduğunu belirterek, ”Gerçekten Hoca, denge ve değerleri çok iyi bilen bir şahsiyetti. Erbakan ‘Siz mübareksiniz, kutsal hizmet yapıyorsunuz’ derdi. Yani bu anlayışın, olgunun içinde olan bir liderdi. Bir kültür abidesiydi. Herkesin inancı, düşüncesi kendisine ait. İnsanların ortak değerleri, yüceliği asıl sahip olduğu o muhabbet, diyalog, dostluk, dayanışma, hoşgörü, başkasının farklılığına saygı göstermek… Hoca böyle bir kültüre sahipti” dedi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da Erbakan’ın, milletinin huzuru ve geleceği için kafasını ve gönlünü yorduğunu ifade ederek, ”Bunun yanında insanlığı düşünür, onların saadetini önemserdi. Kurgusunu hep küresel vizyon ve milli değerler üzerine yapardı. Bu duygularla yaşadı. Temenni ederim ki, mekanı cennet olacaktır. Nur içinde yatsın” diye konuştu.

-CENAZE MERASİMİNDEN NOTLAR-

Necmettin Erbakan’ın naaşının bulunduğu cenaze nakil aracı, Merkez Efendi Mezarlığı’na hareket ettiği güzergahta yoğunluk nedeniyle adım adım ilerleyebiliyor.

Öte yandan Erbakan’ın Fatih Camisi’ndeki cenaze namazı sırasında camiye ulaşamayanlar da çevredeki dükkanların ya da ticari araçların içinde ve ara sokaklarda namaz kıldı. Namaz kılanlardan bazılarının atkı, kazak ve kabanlarını seccade gibi kullandığı, bazı kişilerin de çevredeki bir iş makinesinde namaz kıldığı dikkati çekti.

Cenaze namazı sırasında ara sokaklarda bulunanlar da hoparlörden gelen ses doğrultusunda helallik verdi.

Kalabalık nedeniyle camiye ve Fevzipaşa Caddesi’ndeki büyük ekranlara ulaşamayan vatandaşlar, cenazeyi çevredeki dükkanlarda bulunan televizyonlarda canlı yayınları izleyerek takip etti.

Cenaze töreninde Rusya Müslümanlarının Türkiye Temsilcisi Cafer Sadık Özlevent tarafından Rusya Başmüftüsü Talat Safa Taceddin’in, Erbakan’ın ölümü üzerine yayınlanan mesajı dağıtıldı.

Taceddin’in mesajında; Erbakan’ın çok büyük bir şahsiyet olduğu vurgulandı. ”Necmettin” isminin anlamına gönderme yapılan mesajda, Erbakan’ın, ”dinin yıldızı” olduğu belirtildi ve ”Güzel çalışmaları ile örnek oldu. Avrupa İslam Konseyi kurucu üyeleri olarak bu düşüncelerle çalıştık” ifadesine yer verildi.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen