Per. Mar 28th, 2024

 BM Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Ban Ki-Moon’un ne zaman Libya’ya gideceği konusunda açıklık getirilmez iken ziyaret tarihinin bu hafta sonuna doğru netlik kazanacağı ve kamuoyuna bildirileceği aktarıldı.
   
Libya’yı ziyareti öncesi Genel Sekreter’in bu ülkeye özel temsilci atama çalışmaları da devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Libya için BM Özel Temsilcisi atayacağını açıklayan Ban, bu konuda bazı isimlerle görüştüğü bilgisi elde edildi. BM kulislerinde dolaşan haberlere göre Genel Sekreter’in Libya Özel Temsilciliği için Kemal Derviş’e teklif götürdüğü konuşuluyor. Ancak Derviş’in Genel Sekreter Ban’ın bu teklifine olumsuz cevap verdiği de yine kulislerde konuşulan bilgiler arasında.
   
Ban Ki-Moon’un özel temsilcilik için teklif götürdüğü isimler arasında Cezayirli deneyimli diplomat Lakhar Drahimi de bulunuyor. Drahimi’nin de Derviş gibi BM Libya Özel Temsilciliği görevini kabul etmek istemediğini Genel Sekreter’e ilettiği ifade ediliyor.
   
Genel Sekreter son günlerde özel temsilcilik için Ürdün’ün eski iki dışişleri bakanı ile görüştüğü muhtemelen de bu iki isimden birisinin BM Libya Özel Temsilcisi olarak bu hafta içinde açıklanacağı yine BM kulislerinde konuşuluyor.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen