Cum. Nis 19th, 2024

Brezilya milli takımının eski yıldız oyuncuları Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov’un kaptanlığını yaptığı takımla oynadığı dostluk maçını 6-4 kazandı.

Çeçernistan’ın başkenti Grozni’de dün akşam oynanan karşılaşmada Kadirov’un kaptanlığını yaptığı Grozni takımında Çeçen parlamentosu üyeleri, Çeçenistan’ın Terek futbol takımının teknik direktörü Ruud Gullit ve Rus milli takımının eski yıldızları bulunurken, karşı takımda ise 2002 Dünya şampiyonu olan Brezilya Milli takımının unutulmaz isimlerinden Cafu, Bebeto, Dunga ve Romario yer aldı.

Brezilya milli takımının efsane isimlerini havaalanında binlerce kişi karşılarken, karşılaşmanın yapıldığı 10 bin kişilik stadyumun tamamen dolduğu dikkati çekti.

Kadirov, devre arasına mağlup giden takımını coşturmak için saha ortasında Kafkas dansı yaptı. Grozni takımının gollerinden ikisini atan Kadirov, 2 penaltı atışını ise gole çeviremedi.

Ramazan Kadirov, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamamada, bu ünlü isimleri Grozni’ye getirmenin son derece önemli olduğunu belirterek, ”Böyle yıldızların bize gelmesi çok önemli, çünkü ülkede futbolu geliştiriyoruz. Yeni nesil için bu iyi bir teşvik. Onlara bakıp kimi örnek almaları gerektiğini görecekler” dedi.

Kadirov, karşılaşmanın rövanşının yapılabileceğini belirtti ancak bu konuda bir tarih vermedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen