Per. Nis 18th, 2024

Bank Asya 1. Lig’de sürpriz çıkışını sürdürerek sahasında Giresunspor’u yenen ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan, taraftarlarının kırmızı-siyah çubuklu formasından dolayı ”Ege’nin Milan’ı” dediği TKİ Tavşanlı Linyitspor, son 12 maçında yenilmeyerek başarılı bir tabloya imza attı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, 68 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig’de son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Kütahya’da konuk ettiği Giresunspor’u, İsmail Dinler’in serbest vuruştan attığı golle 1-0 yenerek puanını 40’a çıkaran ”Meteorlar” lakaplı TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon sahasında hiç yenilmeyen tek takım olma unvanını sürdürdü.

İç sahada 11 maçtan 6’sını kazanıp 5’ini berabere tamamlayan kırmızı-siyahlılar, 13 gol atıp, 4 gol yedi.

İlk yarıdaki iç saha maçlarında sırasıyla Altay ile 0-0, Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Karşıyaka’yı 2-0 yendi, Kayseri Erciyesspor’la 1-1 berabere kaldı, Güngören Belediyespor’u 3-1, Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti. Sahasında ikinci yarıda Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalıp, Boluspor’u 1-0, Adanaspor’u 2-1, Giresunspor’u 1-0 yendi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, bundan sonra sahasında sırasıyla Diyarbakırspor, Denizlispor, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor’u konuk edecek.

-126 GÜNDÜR YENİLMİYORLAR-

TKİ Tavşanlı Linyitspor, 11. haftada deplasmanda Denizlispor’a 1-0 yenildiği maçtan sonra oynadığı 12 karşılaşmada hiç yenilmedi. Bu 12 maçtan 8’ini kazanıp 4’ünde berabere kalan kırmızı-siyahlılar, yenilmezlik süresini 126 güne çıkardı. Kırmızı-siyahlılar son 12 maçında 16 gol atıp 6 gol yiyerek 28 puan topladı ve bu süreçte puan başarısı oranını yüzde 77.7 olarak gerçekleştirdi.

Kasım ayının ilk haftasında Denizlispor’a yenildikten sonra sırasıyla sahasında Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Orduspor’u 2-1, sahasında Güngören Belediyespor’u 3-1 yendi, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Sahasında Çaykur Rizespor’u 2-0, deplasmanda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor’u 1-0 yenerek sezonun ilk yarısını tamamladı.

Yenilmezlik serisini ligin ikinci yarısında da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Altay’ı 2-1 mağlup etti, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 0-0, deplasmanda Kartalspor ile 1-1 berabere kaldı, sahasında Boluspor’u 1-0, Adanaspor’u 2-1, Giresunspor’u 1-0 yendi.

-HER GOLÜ 2 PUAN DEĞERİNDE-

TKİ Tavşanlı Linyitspor, az gol atıp, az gol yemesiyle ligin zirvesindeki diğer takımlardan farklı bir özelliğe de sahip bulunuyor.

Kırmızı-siyahlılar, 22 maçta elde ettiği 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgiyle 40 puan topladı, 21 gol atıp 15 gol yedi. Samsunspor ve Kayseri Erciyesspor ile 4’er yenilgi alıp en az yenilen 3 takımdan biri oldu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, 14 gol yiyen Samsunspor’un ardından 15 golle Çaykur Rizespor ile birlikte ligin en az gol yiyen ikinci takımı olma unvanını elinde bulunduruyor.

Kütahya temsilcisi, 21 golle aldığı 40 puanla neredeyse her golünü 2 puana eşit hale getirdi.

-KARADENİZ TAKIMLARININ KORKULU RÜYASI OLDU-

TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden 5 Karadeniz takımıyla şimdiye oynadığı 7 karşılaşmadan 5’ini kazanıp, 1’er beraberlik ve yenilgi aldı.

Kırmızı-siyahlılar, ligin ilk yarısında deplasmanlarda Boluspor’a 5-0 yenilmiş, Giresunspor’u 1-0, Orduspor’u 2-1 yenmiş, sahasında Samsunspor’la 1-1 berabere kalmış, Çaykur Rizespor’u 2-0 yenmiş ve 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle 10 puan toplamıştı.

Karadeniz takımlarına karşı başarılı performansını ikinci yarıda da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Boluspor ve Giresunspor’u 1-0 mağlup etti.

Bu hafta sonu deplasmanda zirvedeki rakiplerinden bir başka Karadeniz temsilcisi Samsunspor’la karşılaşacak TKİ Tavşanlı Linyitspor, Samsun’dan puan veya puanlarla dönerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen