Cum. Mar 29th, 2024

Forbes Türkiye’nin  “En Zengin 100 Türk ” listesinde 34. sırada yer alan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, otomobilin üretimi ile ilgili yerli ve yabancı otomobil üreticileri ile görüşmelerin devam ettiklerini söyledi..

Günsel,  otomobilin  ilk etapta KKTC’deki öğrenciler için üretileceğini talepler doğrultusunda seri üretime geçeceklerini söyledi.

Yüzde 50’si yerli üretim  olacak otomobil KKTC markası ile piyasaya sunulacak. Suat Günsel, bu yatırıma yönelik olarak Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde bir otomotiv bölümü açacaklarını da açıkladı.

Otomotiv bölümü için YÖK’e başvurularının olumlu değerlendirildiğini  ve önümüzdeki dönem 40 öğrenci kontenjanı ile eğitime başlayacaklarını kaydeden Suat Günsel, öğrenci tipi otomobilde bölüm öğrencilerininde katkısı ile üretileceğini dile getirdi.

Öğrenci tipi otomobilin fiyatı hakkında bilgi vermek için henüz çok erken olduğunu ancak öğrencilerin uygun şartlarla  alabileceği fiyattan satışa çıkaracaklarını açıklayan Günsel, tasarımın geliştirilmesinde ve üretimde otomotiv bölümü öğrencilerinden de destek alacaklarını vurguladı.

Aynı zamanda bir klasik otomobil koleksiyoneri olan Dr. Suat Günsel’in 60’a yakın otomobili müzede sergileniyor.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen