Per. Mar 28th, 2024

İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Shaktar Donetsk, sahasındaki maçta da yenilmeyerek, adını ilk kez çeyrek finale yazdırmak istiyor.

Roma’da 3-2’lik mağlubiyetin ardından 2 hafta önce teknik direktör Claudio Ranieri’nin yerine göreve getirilen Vincenzo Montella, Ukrayna’ya kazanmak için gittiklerini söyledi.

Shaktar Donetsk’in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu da yaptığı açıklamada, maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ”Beklediğimiz, hasretini çektiğimiz bir maç” ifadesini kullandı.

-MAÇLA İLGİLİ NOTLAR-

Avrupa’da evinde oynadığı son 11 maçta mağlup olmayan 2009’un UEFA Kupası şampiyonu Shakhtar Donetsk’de, stoper Olexandr Kucher ve orta saha oyuncusu Fernandinho sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Roma’da oyun kurucu Jeremy Menez cezalı, sağ bek Marco Cassetti de sakat.

İki takım daha önce Avrupa kupalarında 3 kez karşılaştı. Bu maçların 2’sini Shaktar, 1’ini Roma kazandı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 4 maçı kazanan Shakhtar, kulübün bu alandaki 5 maçlık rekorunu egale etmeyi hedefliyor.

Daha önce 5 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde hiç çeyrek finale kalamayan Shaktar, evinde İtalyan takımlarıyla oynadığı son 6 maçın 5’ini kaybetti.

Roma, Ukrayna’da oynadığı son maçta 4 yıl önce Dinamo Kiev’i 4-1 yendi. Roma, Avrupa kupalarında oynadığı son 9 maçtan 5’ini kaybetti.

Takımların muhtemel 11’leri şöyle:

Shakhtar Donetsk: Andriy Pyatov – Darijo Srna, Dmytro Chygrynskiy, Yaroslav Rakitskiy, Razvan Rat- Tomas Hubschman, Taras Stepanenko – Douglas Costa, Jadson, Willian – Luiz Adriano

Roma: Doni – Nicolas Burdisso, Juan, Philippe Mexes, John Arne Riise – David Pizarro, Daniele De Rossi, Simone Perrotta – Francesco Totti, Marco Borriello, Mirko Vuciniç.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen