Per. Mar 28th, 2024

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre ziyaret vesilesiyle iki Başbakanın başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerinde, Sırbistan ile her alanda olumlu seyreden ikili ilişkilerin tüm veçheleri gözden geçirilecek. Ayrıca Balkanlar başta olmak üzere iki ülkeyi yakından ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Açıklamada, “Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrar için bölge ülkeleri arasında diyalog ve işbirliğinin önemine inanan Türkiye, bölgenin ekonomik kalkınma, refah ve esenliğinin pekiştirilmesine yönelik çabalara katkıda bulunmak üzere Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan arasında yürütülmekte olan Üçlü Danışma Mekanizması’na büyük önem atfetmektedir. Bu çerçevede, Balkanlar’da iyi komşuluk ilişkileri ve bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesini teminen Türkiye ile Sırbistan tarafından hayata geçirilebilecek ortak projeler ve diğer işbirliği fırsatları da görüşmelerde ele alınacaktır” denildi.

Ziyaret sırasında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Başta Terörizm ve Örgütlü Suçlar Olmak Üzere Ağır Suçlarla Mücadelede İşbirliği Anlaşması” ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliği Anlaşması”nın imzalanması öngörülüyor.

Konuk Başbakan Cvetkoviç, ziyaretinin ikinci gününde İstanbul’a geçecek ve iş çevreleriyle çeşitli temaslar gerçekleştirecek. 

(ANKA)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen